La implantació d’aquí a un mes de la fibra òptica de XAFOGAR a Joanetes acostarà el servei al sud de la Garrotxa

La voluntat de portar fibra òptica amb connectivitat d’alta qualitat a les empreses i llars garrotxines va portar a les administracions locals i comarcals a promoure el projecte XAFOGAR d’economia col·laborativa. A hores d’ara, el desplegament de la xarxa troncal de fibra ja ha superat el 50% de l’execució, gràcies a l’organització d’empresaris i veïns com els de Joanetes, que han contribuït a donar impuls a la xarxa a la vessant sud de la comarca.


La particularitat d’economia col·laborativa del projecte de fibra òptica Xafogar condiciona la seva implantació segons el finançament que n’aporten empreses i particulars. Els veïns de nuclis com Oix o Joanetes s’han reunit darrerament per obtenir els recursos necessaris i fer arribar la fibra als seus veïnats. A Joanetes, es troben a un mes de gaudir del servei, la qual cosa beneficiarà a altres nuclis, com Sant Esteve d’en Bas, que a partir d’ara ho tindrà més fàcil per fer arribar la fibra òptica a les diferents llars i empreses.

El desplegament de fibra d’aquestes setmanes a la vall d’en Bas acostarà més la xarxa a la Vall d’Hostoles, que també espera una millor connectivitat a les seves empreses i llars. A hores d’ara, el desplegament de la xarxa troncal de fibra ja ha superat el 50% de l’execució a la Garrotxa. Recentment va arribar fins a Besalú, i acaba d’arribar també a Sales de Llierca. 12 polígons industrials ja estan coberts, entre ells, el de Begudà, a Sant Joan les Fonts, el de Poliger, a Sant Jaume de Llierca, el de la Portella, a Argelaguer o el dels Morrals, a la Vall de Bianya. El passat 13 de juliol es van comptabilitzar prop d’un miler d’usuaris de la xarxa, entre empreses i particulars, i representants de la Fundació guifi.net i el Consorci SIGMA han explicat l’experiència a la comarca de La Ribagorza, a l’Aragó. A la pàgina web www.xafogar.cat s’ha obert un període de recopilació d’opinions. La informació obtinguda servirà als operadors per millorar alguns aspectes, així com valorar la incorporació de serveis addicionals.

Deixa un comentari