La implantació d’aquí a un mes de la fibra òptica de XAFOGAR a Joanetes acostarà el servei al sud de la Garrotxa

La voluntat de portar fibra òptica amb connectivitat d’alta qualitat a les empreses i llars garrotxines va portar a les administracions locals i comarcals a promoure el projecte XAFOGAR d’economia col·laborativa. A hores d’ara, el desplegament de la xarxa troncal de fibra ja ha superat el 50% de l’execució, gràcies a l’organització d’empresaris i veïns com els de Joanetes, que han contribuït a donar impuls a la xarxa a la vessant sud de la comarca.


La particularitat d’economia col·laborativa del projecte de fibra òptica Xafogar condiciona la seva implantació segons el finançament que n’aporten empreses i particulars. Els veïns de nuclis com Oix o Joanetes s’han reunit darrerament per obtenir els recursos necessaris i fer arribar la fibra als seus veïnats. A Joanetes, es troben a un mes de gaudir del servei, la qual cosa beneficiarà a altres nuclis, com Sant Esteve d’en Bas, que a partir d’ara ho tindrà més fàcil per fer arribar la fibra òptica a les diferents llars i empreses.

El desplegament de fibra d’aquestes setmanes a la vall d’en Bas acostarà més la xarxa a la Vall d’Hostoles, que també espera una millor connectivitat a les seves empreses i llars. A hores d’ara, el desplegament de la xarxa troncal de fibra ja ha superat el 50% de l’execució a la Garrotxa. Recentment va arribar fins a Besalú, i acaba d’arribar també a Sales de Llierca. 12 polígons industrials ja estan coberts, entre ells, el de Begudà, a Sant Joan les Fonts, el de Poliger, a Sant Jaume de Llierca, el de la Portella, a Argelaguer o el dels Morrals, a la Vall de Bianya. El passat 13 de juliol es van comptabilitzar prop d’un miler d’usuaris de la xarxa, entre empreses i particulars, i representants de la Fundació guifi.net i el Consorci SIGMA han explicat l’experiència a la comarca de La Ribagorza, a l’Aragó. A la pàgina web www.xafogar.cat s’ha obert un període de recopilació d’opinions. La informació obtinguda servirà als operadors per millorar alguns aspectes, així com valorar la incorporació de serveis addicionals.

x