Un incendi al número 17 del Passatge del Firalet d’Olot obliga a desallotjar 12 persones

Aquest matí s’ha registrat un incendi a l’edifici número 17 del Passatge del Firalet d’Olot. L’afectació més important ha estat a la primera planta de l’immoble, tot i que no hi ha hagut ferits. Set dotacions dels Bombers, la Policia Local i el SEM han acudit al lloc dels fets. Serveis socials treballa per trobar un lloc on puguin passar la nit les 12 persones desallotjades, els nou membres de la família que residien a la primera planta del número 17, la que ha quedat més afectada, i tres membres d’una família que vivia a l’edifici proper que dóna al Firalet, a l’espera de la valoració dels danys estructurals de l’edifici.


Passats vuit minuts de 2/4 de 9 del matí s’ha registrat l’avís d’un incendi en l’habitatge número 17 del Passatge del Firalet d’Olot. El foc hauria començat a la primera planta de l’edifici, però l’origen es desconeix i s’està investigant. Set dotacions dels Bombers de la Generalitat, la Policia Local i el SEM han intervingut en el succés, tot i que no hi ha hagut persones ferides. Es tracta d’un edifici amb estructura de fusta i sostre encanyissat i enguixat, la qual cosa fa necessàries unes majors mesures de seguretat.

Miquel València, cap territorial de la regió d’Emergències de Girona dels Bombers de la Generalitat: “A les 8.38 hores d’aquest matí hem estat alertats d’un incendi d’habitatge i els Bombers de la Generalitat hem vingut al lloc amb set dotacions. Ens hem personat a l’edifici, el qual ha estat afectat per un incendi d’habitatge en la primera planta. És una planta baixa +2 en una part de l’edifici i planta baixa +3 en un altra. L’afectació més severa per temperatura i fums és a la primera planta”.

Cap a les 9 del matí l’incendi ja estava controlat. Segons l’alcalde accidental d’Olot, Pep Berga, s’ha desallotjat el nucli familiar, format per nou persones, que vivia a l’edifici afectat. La família ha estat atesa pels serveis socials que els ajudaran a buscar un lloc on poder passar la nit. A les 12 del migdia la família ha pogut accedir a l’edifici juntament amb els bombers per recollir algunes pertinences personals. Els serveis tècnics de l’Ajuntament d’Olot estan fent una valoració estructural dels danys de l’edifici per determinar quins seran els passos a seguir.

Deixa un comentari