La Principal d’Olot denuncia que ja no poden deduir el quilometratge i les dietes

La Cobla la Principal d’Olot denuncia que els canvis en les deduccions deixen als artistes professionals en una mala situació econòmica. La nova directriu no els permet deduir el quilometratge ni les dietes, augmentant així els costos i reduint el marge de benefici de les actuacions.

La Cobla La principal d’Olot fa més de 125 anys que actua arreu de les comarques gironines i de Catalunya, ara però viu un dels moments més complicats de la història recent de la formació. Els canvis, que des del maig d’aquest any s’han aplicat en les deduccions de la Seguretat Social i que no permeten als artistes professionals deduir-se el quilometratge ni les dietes, retallen molt el seu marge de benefici, fins a un punt gairebé insostenible.

Josep Navarro, representant La Principal d’Olot: “De cop i volta ens arriba una informació des de el sindicat Músics de Girona que ens diu que a partir del 7 de maig la Seguretat Social ens ha tret les deduccions de dietes i quilometratge. Llavors resulta que per una actuació ens surt de despeses, només de assegurançes gairebé 600 euros. Un cop has tret això, el quilometratge i si hi ha alguna dieta, ens queda 15 euros per cap”

La situació, segons La Principal d’Olot afecta a tot el col·lectiu d’artistes professionals que fan actuacions ambulants. De forma provisional, en el cas de la cobra olotina i assessorats pel sindicat Músics de Girona, tots els integrants s’han donant d’alta d’autònoms, pagant la quota reduïda de 50€ mensuals. Aquesta bonificació per als nous autònoms és d’un any, per tant els dona un marge de reacció fins al maig de l’any que ve per intentar arreglar-ho.

Josep Navarro, representant La Principal d’Olot: “Ens dona de marge fins al maig que ve a veure si ens ho solucionen, sinó, em sap molt de greu per les cobles centenàries, però haurem de plegar molts”

Mentrestant el sindicat Músics de Girona està lluitant perquè es retorni a la situació anterior i els artistes professionals es puguin tornar a deduir dietes i quilometratge.