Les 12 persones desallotjades ahir per l’incendi al Passatge del Firalet d’Olot hauran de trobar una nova llar

Les autoritats pertinents ja compten amb la valoració dels danys estructurals de l’edifici del Passatge del Firalet que ahir al matí va patir un incendi. Tècnics municipals confirmen el que el primer informe dels bombers advertia: els danys són importants i el pis haurà de ser reparat estructuralment o ser construït de nou. Les 12 persones que hi vivien, doncs, no podran tornar a casa seva i hauran de buscar una alternativa.

28 hores després de l’incendi al número 17 del Passatge del Firalet, encara es desconeixia què el va originar. Sí se sap que va començar a la part posterior d’un dels pisos de la primera planta, al sector on hi ha un petit jardí. Obtinguda la valoració dels danys estructurals, la conclusió és clara: cal una reparació extensiva o la reconstrucció de l’edifici. La solució no arribarà ni a curt ni a mig termini, i les dues famílies que vivien a la primera planta, dues famílies de nou i tres membres, no podran tornar a casa.

Ahir, l’Ajuntament d’Olot va fer les gestions necessàries perquè les dues famílies poguessin passar la nit en una pensió. Des d’avui, ja treballa en facilitar-los una alternativa d’habitatge. L’edifici es troba a hores d’ara precintat. L’Ajuntament ja pensa a trobar una alternativa al local on en les darreres Festes del Tura s’acudia a rentar els gots. Pel que fa a la botiga de telefonia, en les properes hores romandrà tancada a l’espera que comuniquin als seus responsables si és segur continuar desenvolupant l’activitat habitual.

x