Crearan quatre figures més per a la faràndula del barri de Sant Roc d’Olot

Un any més la Faràndula del barri de Sant Roc d’Olot ha tornat a sortir per Festa Major. Aquest any però, ho han fet sols. Durant una hora la vaca simforosa, i tot els seus acompanyats han ballat i recorregut els carrers del barri, resistint la calor.

El moment més esperat però, era l’anunci dels  detalls de les novetats que hi haurà en les figures de faràndula del barri, després que la proposta de crear un nou membre sortís escollida als pressupostos participatius d’Olot.

Toni Moreno, President Associació de veïns del Barri de Sant Roc: “la vaca de la faràndula ja te molts d’anys, per això es restaurarà per què estigui ben maca i se li crearan 4 peces noves d’acompanyament més petits. De forma que si surt la Sinforosa no hagi de sortir sola si no que ho faci acompanyada”

Aquestes novetats s’espera que estiguin aproximadament al desembre i per tant, poder fer un acte per donar a conèixer els nous membres de la faràndula.

La història de la faràndula del Barri de Sant Roc és una història ben curiosa, i és que molts anys en rere el que es pretenia era poder capejar un vedell, però no va poder a ser, ja que no estava permès, així doncs es va decidir rifar el vedell entre els veïns del barri. D’aquesta manera neix la simforosa, que cada vegada que surt treu els veïns de les cases per ballar.