L’Esbart Olot trasllada el ball pla al darrer dia de les Festes del Tura amb l’objectiu de convertir-lo en un dels actes imprescindibles

L’esbart Olot vol que el ball pla sigui un dels actes imprescindibles en l’agenda de les Festes del Tura. Per això l’esdeveniment a partir d’aquest any passa a formar part dels actes de clausura de les festes i es farà el diumenge al vespre, al Firal, just abans de la sardana Adéu Vila d’Olot.


Enguany el Ball Pla d’Olot deixarà de ser l’obertura del ball de plaça que organitza Ofolk, com havia set des de la seva recuperació fa tres anys, i canvia d’ubicació. A partir d’ara es farà el darrer dia de festes, al Firal, amb l’acompanyament musical de la Cobla La Principal d’Olot i just abans de la sardana ‘Adéu Vila d’Olot.

Àlvar Borrell, director Esbart Olot: “La nostra idea és que la gent s’inscrigui al ball pla, comenci fent el ball pla i un cop s’acabi, com que es fa en rotllana es pugui ajuntar la gent que vulgui fer la sardana i poder-ho fer tot seguit”

D’aquesta manera l’Esbart Olot vol que el Ball Pla entri a formar part als actes de clausura de les Festes del Tura i que esdevingui un dels actes imprescindibles en l’agenda de les festes.

Àlvar Borrell, director Esbart Olot: “Que es pugui consolidar amb el temps com un acte fixa de l’agenda de les festes del tura. Volem que sigui un d’aquells imprescindibles que la gent tingui en ment així com també tenim els focs, el ball d’espelmes o la cercavila del primer dia. Ens agradaria que el ball pla fos un acte d’aquests”

Com cada any per a aquelles persones que no coneguin el Ball Pla s’han organitzat diversos tallers. El mateix dimarts 11 de setembre, a la tarda, abans del ball, es farà un assaig a l’espai familiar de les festes per a totes aquelles persones que vulguin aprendre els punts bàsics del ball pla i la sardana. Prèviament els dies 30 d’acost, 4 i 6 de setembre a les vuit del vespre també es faran tallers al local de l’Esbart Olot. Per tal de facilitar l’ordenació de les parelles es demana a totes les persones interessades en participar al Ball Pla que s’inscriguin enviant un correu electrònic a esbartolot@gmil.com

Deixa un comentari