Olotins reivindiquen l’alliberament dels Jordis amb un gran llaç groc quan es compleixen 10 mesos del seu empresonament

Aquest dijous hi va haver una altra concentració davant l’Ajuntament d’Olot, per demanar l’alliberament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, quan es compleixen 10 mesos del seu empresonament preventiu. Com en d’altres localitats catalanes, les persones concentrades van formar un gran llaç groc per fer visible la seva reivindicació.


Un gran llaç groc humà al Firalet d’Olot. Amb aquesta imatge, nombrosos olotins i garrotxins van expressar la reivindicació perquè els presidents de l’ANC i Òmnium Cultural l’octubre del 2017, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, siguin alliberats de la presó preventiva en què ahir complien 10 mesos. L’acte va ser convocat per les dues entitats sobiranistes.

A l’acte s’hi va llegir un manifest específic per l’efemèride que els concentrats volien rebutjar. Després, van seguir els actes solemnes que es repeteixen d’altra banda cada dilluns, la reivindicació expressada de forma artística per un convidat (en aquest cas van ser dos, Joan Fluvià i Àngel Girona), un minut de silenci, el cant de l’himne dels segadors i, finalment, proclames de “llibertat, presos polítics”.

x