Fins a una quinzena de companyies aproparan la dansa d’arrel tradicional al públic durant el Festival Ésdansa

El Festival Ésdansa va viure la seva presentació oficial el passat divendres, a Girona, on es va gaudir d’alguna de les propostes úniques que ofereix l’esdeveniment aquest 2018. Aquest cop, l’Ésdansa es centra especialment amb el diàleg entre el ball i la música, i compta amb dues danses que són Patrimoni Cultural de la UNESCO, procedents d’Indonèsia i Mongòlia, i entre les novetats d’última hora destaca la incorporació de Sèrbia en la programació del festival.

La 36a edició de l’Ésdansa arriba amb diverses propostes de dansa i música d’arrel nacional i tradicional. Entre les principals, l’espectacle inaugural ‘Contrabanda’ de l’Esbart Sant Martí i La Lira Ampostina o una de les propostes més trencadores la trobarem en Sa mateixa, una fusió de la música folk de Joana Gomila combinat amb el moviment gestual de Lali Ayguadé.

Pel que fa als grups internacionals, Ésdansa també portarà dues danses patrimoni de la humanitat: el Biyelgee, la dansa popular tradicional mongola, i el Saman, el ball tradicional de la illa de Sumatra d’Indonèsia; així mateix hi participarà una companyia de Xipre del Nord, del Salvador i de Sèrbia. El festival se celebrarà del 20 al 26 d’agost en diferents espais naturals i idíl·lics de les preses

x