Sant Privat d’en Bas celebra la Festa Major amb una quinzena d’activitats per a totes les edats

A la Vall d’en Bas l’agost és mes de festes majors. Aquest cap de setmana ha estat el torn de Sant Privat d’en Bas. El poble ha gaudit de gairebé una quinzena d’actes per a totes les edats entre els que no hi va faltar el tradicional Ball de Sant Isidre.

Amb una tritllada de campanes, així és com divendres al vespre al poble de Sant Privat d’en Bas es va donar el tret de sortida a la Festa Major. Per endavant tres dies de gresca i diversió per a totes les edats que, la pluja no va aconseguir espatllar. Sí que va fer que el sopar popular s’hagués de traslladar al Local Social de Can Tista. Allà mateix, després de l’àpat, s’hi va fer la representació de l’obra ‘Aquí no Paga ni Déu’ de la Colla Enredats de Sant Privat.

Coral Descamps, Comissió Festes Puigsacalm: “L’obra tracta de com està la societat, de l’etapa de crisi que vivim, i que si no hi ha diners, no volen pagar i no pensen pagar”

El dissabte per la tarda va ser el torn dels més petits que van gaudir de valent entre aigua i confeti amb l’espectacle’ Donem-li la Volta al món’. A la nit els adolescents van prendre el relleu omplint la plaça Major del Poble al ritme del grup Albercoks. El diumenge va ser el dia més solemne amb la missa en honor a Sant Privat, dues audicions de Sardanes i el Tradicional Ball de Sant Isidre.

Paula Vergés, Comissió festes Puigsacalm: “És un ball tipic de Sant Isidre. La gent del poble, tant nenes que representen els àngels com gent més gran que representen els pagesos ballen el ball que acostuma a durar uns 10 minuts”

El Ball de Sant Isidre és un dels actes més tradicionals i el que tanca la Festa Major de Sant Privat d’en Bas. Aquest és un dels balls més antics de Catalunya, el seu origen es remunta a mitjans del segle XIX, en els antics cultes agraris dedicats a aquest Sant per la protecció i fructificació de les collites.

 

Deixa un comentari