Can Trona registra un augment de visitants del 22% respecte el mateix període de l’any passat

El Centre de Cultura i Natura de la Vall d’en Bas puja en un 22% el nombre d’usuaris respecte el primer semestre de l’any passat. Segons el director de Can Trona, Xevi Collell, l’increment ve donat, en part, per la posada en funcionament de les activitats educatives. De cara el proper curs l’espai comptarà amb una novetat: una sala de lectura per als més petits.

El Centre de Cultura i Natura de la Vall d’en Bas, Can Trona, ha registrat aquest primer semestre del 2018 un augment del 22% respecte el primer semestre de l’any passat, concretament ha passat de tenir 3.575 visitants a tenir-ne 4.367.

Segons el tècnic de cultura i patrimoni i director de Can Trona, Xevi Collell, aquestes bones dades venen donades per el major nombre d’activitats respecte l’any passat, deu més, i sobretot, per la posada en funcionament de les activitats educatives.

Xevi Collell, Director de Can Trona: “Vam començar-ho a preparar el 2017, i aquest 2018 hem pogut començar les activitats educatives de Can Trona. En tenim tres i de moment ja hi han participat unes deu escoles diferents.”

Un altre de les claus que expliquen aquest augment és el fet d’involucrar entitats i associacions de la Vall d’en Bas i de la resta de la comarca, com per exemples les activitats i exposicions en commemoració a la Guerra Civil que es van celebrar el passat mes de febrer.

L’ajuntament de la Vall d’en Bas ha destacat la importància de seguir treballant en la mateixa línia i organitzar activitats per a totes les edats, sobretot per a joves, que és el tipus de públic que costa més atraure. Una de les apostes de Can Trona serà la creació d’un espai de lectura per als més petits.

Xevi Collell, Director de Can Trona: “Es troba en un estat avançat. ja tenim el vist i blau polític i tècnic, i per tant es troba en una fase de començar més aviat que tard. Jo suposo que cap al setembre-octubre es començarà a treballar en l’espai de la sala perquè a finals d’aquest any, si pot ser una mica abans, la sala es pugui posar en funcionament.”

L’objectiu de Can Trona de cara el futur, és igualar, almenys, les dades d’aquest any.

x