Comencen les obres d’ampliació de l’Escola de Sant Jaume de Llierca després de diversos retards

Comencen les obres d’ampliació de l’escola les Escomes de Sant Jaume de Llierca: després d’acumular diversos retards, els operaris ja treballen a l’interior de l’edifici per tal d’augmentar la capacitat i la comoditat dels seus usuaris. Malgrat això, un altre endarreriment del conveni provoca que els alumnes hauran d’iniciar el curs amb els treballs per finalitzar.

Fa uns tres anys que Sant Jaume de Llierca reclamava poder ampliar la seva escola, i adaptar-la al centenar d’alumnes que la fan servir, el seu màxim històric. L’acord amb la Generalitat era ferm des de l’any passat, però el retard del conveni va impedir iniciar les obres el curs anterior. Al final, les obres han arrencat aquest estiu, centrant-se amb la part interior del projecte.

Jordi Cargol, alcalde de Sant Jaume de Llierca: “Aquest estiu hem pogut iniciar les obres i ens hem concentrat a fer la part interior i deixar-ho tot a punt pel proper 12 de setembre. Modificarem la distribució de les aules, que seran més grans, i comptarem amb uns banys nous”.

Malauradament, el conveni d’aquest 2018 també ha arribat amb un retard imprevist, però al final no afectarà al desenvolupament de l’obra. Així, s’espera que a partir del setembre es pugui treballar amb la part exterior, on es construiran 3 aules noves, amb una sala per psicomotricitat, i es modificaran les sales de professors, d’ordinadors, de reunions i els serveis de l’equipament, i s’espera que durin cinc mesos.

Jordi Cargol, alcalde de Sant Jaume de Llierca: “Les obres podrien estar acabades al febrer. El professorat i l’alumnat haurà de conviure durant un temps amb les obres, i serà una molèstia, però demanem paciència perquè serà una millora per l’escola”.

El cost de l’ampliació de l’escola Les Escomes de Sant Jaume de Llierca és de 515.000 euros. D’aquests, 300.000 els aporta el Departament d’Ensenyament i 215.000 els fons propis de l’Ajuntament.