El Festival Ésdansa omple el Clot de l’Infern de Les Preses amb la dansa de les mil mans d’Indonèsia

El Festival Ésdansa de Les Preses va viure ahir una de les seves propostes més espectaculars: el Clot de l’Infern del Parc de Pedra Tosca es va omplir de gom a gom per viure en directe la dansa Saman o de les mil mans d’Indonèsia, un ball tradicional reconegut com a Patrimoni de la Humanitat. Amb l’objectiu d’apropar la dansa al públic, l’Ésdansa busca 500 voluntaris que s’atreveixin a reproduir aquest ball durant la nit del dissabte.

El Clot de l’Infern, allunyat dels nuclis urbans, s’omple cada nit de sons del bosc; però amb l’inici del Festival Ésdansa l’espai es va omplir dels cants i els balls de l’illa de Sumatra d’Indonèsia. El grup Bireun Seudati va portar fins a aquest indret la dansa Sumat o de les mil mans, Patrimoni Oral i Intangible de la Humanitat per la UNESCO. La dansa de les mil mans es balla per commemorar el naixement del profeta Mahoma, i també serveix als indonesis per celebrar altres dates importants per la seva cultura. Ara, aquesta tradició arriba al Festival per compartir-la amb tothom.

L’espai es va omplir de gom a gom d’un públic que va voler gaudir de l’experiència de viatjar fins a un altre punt del planeta sense moure’s gaire lluny de casa.

Jordi Fosas, director del Festival Ésdansa: “volem que l’espectador gaudeixi de tota una experiència, i amb aquest Ésdansa convidem al públic que deixi el mòbil, que deixi el cotxe lluny i arribi caminant fins al cor del Parc de Pedra Tosca, per acompanyar una proposta molt vinculada amb la cultura d’Indonèsia”.

Precisament, l’Ésdansa s’ha marcat un repte aquest 2018: trobar 500 voluntaris, per fer una dansa completa i de forma física de les mil mans dissabte a la mitjanit, al recinte del festival. Per aquest motiu, durant tota la setmana les persones que s’inscriguin al web del festival podran assistir a tallers per aprendre a ballar el Sumat. D’altra banda, aquest dimarts a la nit es viurà l’espectacle inaugural del recinte, amb Contr@band@: la proposta de diàleg entre la Lira Ampostina i l’Esbart Sant Martí.

 

x