La marxa cicloturista 100% Tondo canvia per primer cop el recorregut llarg i aquest 2018 passarà per la Vall del Bac

La marxa cicloturista 100% Tondo canvia el seu recorregut: aquest 2018, la volta llarga passarà per la Vall del Bac, després d’haver culminat les rampes de Beget, per acabar a Sant Joan les Fonts. L’esdeveniment en record del ciclista de Valls tindrà lloc el proper 23 de setembre.

Les inscripcions per a la marxa 100% Tondo ja estan obertes, però els participants de la volta llarga viuran aquest 2018 un recorregut inèdit fins ara. La marxa en record del ciclista Xavi Tondo, mort el 2011, sempre havia acabat el seu recorregut a Vallter, al Ripollès, però enguany l’organització ha decidit descobrir altres carreteres per on entrenava el professional de Valls.

Carles Torrent, membre de l’organització de la 100% Tondo: “La gent ja es coneixia Vallter molt bé, però sempre va bé innovar, i una altra de les rutes que feia en Xavi quan entrenava era pujar per Castellfollit fins a Oix, Beget i Sant Pau de Segúries, per tornar després per la Vall del Bac”.

Es tracta d’una via força desconeguda pel món del ciclisme, que acostuma a passar poc per aquesta carretera plena de pujadetes o trams de falsos plans, i amb quinze quilòmetres més acumulats a les cames respecte l’antiga ruta llarga de la 100% Tondo.

D’aquesta manera, la marxa sortirà i acabarà aquest 2018 a Sant Joan les Fonts, facilitant la jornada als ciclistes. El dia abans es disputarà la Tondo Kids, destinada a fer promoció del ciclisme entre els joves. En l’edició d’enguany, l’organització regalarà una samarreta tèrmica interior de Sísmic.

x