Es treballa perquè la fuita de la xarxa principal d’aigua de Sant Jaume de Llierca quedi reparada aquest dimarts

A primera hora del matí a Sant Jaume de Lierca s’han iniciat els treballs de reparació de la fuita d’aigua de la xarxa principal del sector de la Miana. Aquesta es va detectar ahir i ha obligat a tallar el subministrament durant la nit per omplir el dipòsit del poble i garantir-lo al llarg del dia d’avui.

Els operaris aquest matí a Sant Jaume de Llierca treballaven contra rellotge. L’objectiu era localitzar i arreglar la fuita d’aigua de la xarxa principal del sector de la Miana que abasteix el nucli del poble. I l’han complert. Abans de les 10 del matí ja havien localitzat el punt exacte per on s’escapava l’aigua.

Jordi Cargol, alcalde de Sant Jaume de Llierca “Hem tingut la gran sort de que la tecnologia, la màquina ens ha detectat exactament on era el punt on hi havia la fuita d’aigua. Els operaris han obert i just allà és on hi havia la fuita. Ara ja hi estan treballant i en les properes hores poder arreglar l’averia”

La fuita s’ha localitzat en el primer, dels dos possibles indrets on s’havia detectat aigua sota la carretera. La gravetat de la fuita, que era en un tub de PVC, ha obligat a que aquesta actuació es fes d’urgència per evitar que el poble es quedés sense aigua.

Jordi Cargol, alcalde de Sant Jaume de Llierca “Gastàvem més aigua dels dipòsits del que omplíem amb l’aigua que ens arribava d’aquest sector. Si no teníem la sort de localitzar la fuita i reparar-la, ens comportava quedar el poble sense aigua durant un període de temps”

Els treballs han obligat a tallar el camí de la Miana, que uneix Argelaguer, Sant Ferriol i Sant Jaume, en un tram que ha afectat unes cinc cases, algunes de les quals són allotjaments rurals. El subministrament d’aigua també es va haver de tallar, al llarg d’aquesta passada nit, per omplir el dipòsit del poble i poder assegurar el subministrament a tots els veïns al llarg de tot el dia d’avui, mentre es realitzaven els treballs.
Els problemes amb la xarxa d’aigua de Sant Jaume de Llierca no són aïllats. La xarxa d’aigua del centre del poble és vella, feta amb materials que ja no s’utilitzen. Durant anys no s’hi va fer gaire manteniment i ja s’han hagut de reparat diverses fuites. En aquest sentit des de l’Ajuntament pensen en poder fer un pla d’inversió per fases per fer el canvi de tubs. En el cas de la xarxa principal del sector de la Mina està feta amb PVC, un material actual. Tot i així el consistori ha obtingut una subvenció de l’ACA per millorar, l’any que ve, aquesta xarxa principal.