El Club Bàsquet Olot arrenca la pretemporada amb una permuta de l’equip femení a Segona Catalana i diversos canvis als equips sènior

El sènior masculí i femení del Club Bàsquet Olot ja preparen la temporada, i ho fan amb novetats: per una banda, les noies baixen a Segona Catalana al canviar la seva plaça amb el Barça B amb l’objetciu de reestructurar l’equip, i Albert Farrés torna a la banqueta després de la temporada dirigida per Werner Estellé. Pel que fa als nois, pugen a Tercera Catalana, però el seu tècnic serà Xevi Rodríguez, en substitució de David Jané.

El Club Bàsquet Olot comptarà durant la temporada 2018/19 amb 21 equips, 19 d’ells federats, i els seus equips sènior masculí i femení ja han començat la pretemporada. Però les dues formacions viuen diverses novetats per al curs. La més important és la permuta a Segona Catalana de la branca femenina: tot i haver aconseguit la permanència a Primera, les baixes de diverses jugadores han obligat a reestructurar l’equip.

Gemma Prat, presidenta del Club Bàsquet Olot: “Davant aquesta situació, i sabent del coneixement que tenia el Barça B d’aconseguir jugar a la Primera Catalana, ens vam posar en contacte per intercanviar les nostres places adaptant el projecte a la realitat dels nostres equips”.

Així, la Garrotxa es queda sense bàsquet de Primera Catalana, però amb la intenció d’impulsar des de baix la formació de les jugadores del club. L’altre canvi destacat al femení és el del tècnic: Albert Farrés torna a agafar les regnes de l’equip un any després, en substitució de Werner Estellé. L’olotí vol guanyar tots els partits del curs.

Albert Farrés, entrenador del Club Bàsquet Olot sènior femení: “Com que desconec el nivell de la Segona Catalana, i tenint en compte que el nostre descens de Primera no és esportiu, hem d’aspirar a guanyar tots els partits. A mesura que avanci el curs la lliga ens posarà al lloc que ens mereixem”.

També hi ha canvis en l’equip masculí: els nois tornen a la Tercera Catalana després d’aconseguir l’ascens l’última temporada; ho faran amb Xevi Rodríguez a la banqueta, un home de club que pren el relleu a David Jané, al capdavant els darrers tres cursos.

Xevi Rodríguez, entrenador del Club Bàsquet Olot sènior masculí: “tenim un repte apassionant per davant, en una temporada que ens obligarà a fer un esforç per tal d’aconseguir bons resultats: fa quatre cursos que no juguem a la Tercera Catalana i per tant hem de preparar-nos per ser competitius”.

El sènior masculí viurà un any molt interessant a la Tercera Catalana, on competirà amb dos equips garrotxins més: el Garrotxa Santjoanenc i la Vall d’en Bas. Tant el masculí com el femení de l’Olot es nodriran de les formacions base per tal d’aconseguir els millors resultats possibles a les seves temporades respectives, que arrencaran a finals de setembre.

x