Els diferents espais del Firal d’Olot estaran a disposició per Festes del Tura, però no del tot enllestits

El nou Firal serà un dels centres neuràlgics de les Festes del Tura d’enguany. A dues setmanes perquè comencin, les obres segueixen el ritme previst. S’espera que els diferents sectors del passeig es puguin utilitzar tot i que quedaran diversos punts per enllestir, com la instal·lació de la zona de jocs infantils i els arbres del ‘Firal petit’.

La proximitat de les Festes del Tura fa que els olotins estiguin més pendents de les obres del Firal, un dels punts centrals de la Festa Major. L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, confirma que, tal com estava previst, el passeig podrà estrenar-se per festes, malgrat que quedaran diversos detalls per concretar, especialment al sector del ‘Firal petit’, que acollirà els concerts de més gran format.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot: “Tothom podrà fer servir el Firal. Ens quedaran detalls com per exemple els jocs infantils. Ni ens hem plantejat córrer per posar-los. Els especialistes en arbres que vam anar a buscar perquè ens ajudéssin a conservar els arbres del passeig central ens recomanen que esperem un temps a posar els arbres que falten”

L’entrada en funcionament d’aquesta zona del Firal s’haurà de compatibilitzar també amb les obres de l’accés soterrat a l’aparcament de la plaça 1 d’octubre, així com les del bloc de pisos que s’està construint on estava ubicada la Plaça Mercat provisional.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot: “La idea és que estarà tot a disposició per poder fer les Festes i el concert fins a tocar a una barrera de dos metres on hi ha l’obra de la casa. Vull demanar prudència perquè és una zona d’obres i de perill però estarà ben senyalitzada”

A la part alta del passeig, es podrà veure en marxa la font que s’hi ha instal·lat, tot i que encara quedarà un sector per urbanitzar.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot: “La font estarà engegada i il·luminada per Festes. És possible que falti algun detall per acabar però també està pràcticament acabat tot el que són carrers i zones de trànsit. Quedaran uns espais per urbanitzar a la pujada, des del punt de vista d’arbres i vegetació”

Aquests i d’altres detalls s’acabaran un cop passades de les Festes del Tura, amb la previsió de fer una inauguració definitiva de cara a la tardor.