Es presenten unes Festes del Tura 2018 carregades de novetats

Aquest dimarts es va celebrar l’acte de presentació de les Festes del Tura 2018. Les principals novetats són l’estrena del firal com escenari principal de les festes a més de la renovació de les barraques i l’avançament de l’inici dels concerts. Des d’avui es pot trobar tota la informació al web www.festesdeltura.olot.cat

Són diverses les novetats de les Festes del Tura d’aquest 2018. La més destacada, la inauguració del Firal nou, que permetrà tenir un escenari més gran i concerts de grans grups com Txarango divendres a 2/4 d’una. El nou firal també tindrà més capacitat de públic i nova localització de les Barraques, totes homogènies.

Pep Berga, regidor de Festes d’Olot: “El Firal té molta importància perquè per primera vegada, al centre de la ciutat, tindrem un escenari modern i ampli amb capacitat per acollir un públic molt i molt nombrós”

L’estrena del Firal nou ha de servir per recollir informació de l’espai per tal de poder-ho millorar de cares a futures edicions.

A part de l’estrena del Firal, hi ha altres novetats com l’avançament de l’inici dels concerts, el trasllat d’espai Carica-Tura a la renovada Plaça del Mig o el canvi de dia del Ball Pla d’Olot. El que no canvia és la distribució dels concerts en funció de l’estil musical.

Pep Berga, regidor de Festes d’Olot: “Anem amb molt de compte alhora d’escollir els grups que actuen. Sempre pensem que es trobin estils i públics diferents a cada escenari perquè cadascú pugui gaudir de la festa a partir dels seus gustos”

En total, al llarg dels 5 dies de festes, que acabaran el dia 11 de Setembre, s’han programat més de cent activitats per a tots els públics en sis espais de la ciutat.

Un altre element que es vol potenciar per aquestes festes és la lluita contra les agressions sexistes i la LGTBIfòbia, que es farà  a través de missatges que es podran trobar en tovallons, ventalls i cartells. Pel que fa als gots, dissenyats per l’estudiant de l’aula d’il·lustració i còmic Guillem Domènech, llançaran el missatge de compartir i gaudir de les festes tot col·laborant.

La programació completa es pot consultar a la pàgina web de les Festes del Tura, www.festesdeltura.olot.cat. 

x