Besalú dedica les visites nocturnes teatralitzades d’agost a ‘El pont dels jueus’ amb motiu del Premi Ramon Llull de Martí Gironell

Els veïns de Besalú es coordinen aquests dies per oferir visites teatralitzades els dimecres d’agost a la nit. Aquest any, amb motiu del Ramon Llull obtingut per l’escriptor besaluenc Martí Gironell, els ideòlegs de les visites han decidit recuperar la història del seu primer llibre, El Pont dels Jueus.

Una setmana més, unes 100 persones van omplir ahir les places previstes per assistir a la visita nocturna teatralitzada oferta per Besalú amb l’objectiu de descobrir la vila comtal d’una forma diferent. Fa molts anys que aquesta visita setmanal es posa en marxa per l’agost i a cada ocasió varia la temàtica. Enguany, amb motiu del Ramon Llull aconseguit per l’escriptor i periodista besaluenc Martí Gironell per ‘La Força d’un Destí’, la vila ha recuperat la història literària de l’autor sobre Besalú i el seu passat medieval, amb la construcció del pont romànic com a teló de fons.
En les visites teatralitzades de l’agost a Besalú s’hi impliquen els veïns de la vila i dels pobles veïns. Veterans i novells, tots consideren un privilegi guiar els visitants fins a l’esplendorós passat medieval del municipi garrotxí. Aquesta visita teatralitzada es repetirà una última vegada, dimecres de la setmana vinent, 29 d’agost, a les 10 de la nit. Després, la vila encararà tots els seus esforços a l’organització del Besalú Medieval, previst per a l’1 i el 2 de setembre, una cita imprescindible que enguany commemora el seu 20è aniversari.