Castellfollit de la Roca porta a terme treballs de sanejament i consolidació dels vorals del camí dels horts al Turonell

El camí dels horts de Castellfollit de la Roca ha viscut diversos treballs les darreres setmanes. Aquesta via medieval ha patit diversos despreniments durant els episodis de pluges dels darrers mesos, i l’actuació s’ha centrat en consolidar els murs de pedra seca existents i sanejar diverses feixes abandonades.

Castellfollit de la Roca encara conserva restes del seu passat medieval, i al nucli antic existeix un camí que travessava les seves defenses per la porta de Besalú. És la Rossolada o el camí dels horts, una via que uneix la part alta del cingle amb el Turonell i que està vorejat per feixes agrícoles i murs de p edra seca. Actualment és molt concorregut pels veïns del poble per fer esport i pels turistes que visiten Castellfollit. Però pel que fa a les feixes, l’accés a les parcel·les és complicat, impossible amb vehicles a motor, i això ha comportat l’abandonament dels horts amb el pas del temps. Aquest fet, combinat amb les pluges de la primavera, va provocar la caiguda de diversos murs. Per això, l’Ajuntament del municipi hi ha dut a terme una actuació per sanejar els vorals del camí.

Miquel Reverter, alcalde de Castellfollit de la Roca: “S’han mirat els murs de pedra seca com estaven, perquè els privats fa temps que no hi actuen com ho havien de fer. S’han tret les pedres que podrien caure, i s’ha fet una neteja de vegetació per diagnosticar l’estat de salut dels murs de pedra seca dels vorals”.

A més de consolidar les parets, als treballs s’han fet nous murs de pedra seca i s’ha netejat la vegetació sobrera. L’Ajuntament vol instar els propietaris a que hi actuïn per prevenir noves esllavissades i per visualitzar l’atractiu dels murs que sostenen les feixes. Els treballs han tingut un cost de 6.000 euros, procedents en un 70% d’una subvenció del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

x