Els tallers infantils i per a joves són un element clau per l’Ésdansa i permet l’intercanvi entre companyies

Els tallers infantils i per joves, i l’espai de formació és un altre dels pilars fonamentals dins la programació de l’Ésdansa. Una de les novetats d’aquest any és que les activitats s’han traslladat a l’escola Verntallat, per l’augment de la demanda. Avui hem anat a conèixer com és l’intercanvi entre companyies i les activitats que hi poden dur a terme els més petits i el paper que hi juguen els joves.

Els tallers infantils i per a joves, i l’espai de formació són dos dels pilars de la programació de l’Ésdansa. El creixement que ha viscut en les últimes edicions ha obligat a la organització a traslladar les activitats a l’escola Verntallat, un espai més ampli i que permet fer grups més reduïts per tal de rebre la setantena d’infants i la trentena de joves que hi participen.

Estel Carrillo Coord Campus de Formació de l’Ésdansa’t:  “Fem tot de tallers on poden aprendre danses dels grups internacions i els petits també treballen danses catalanes i aprenen tècniques d’expressió…”

Avui era el torn per les companyies de Xile, Sèrbia i Mongòlia, que han mostrat les seves propostes als més petits i han pogut gaudir d’un intercanvi ric de danses. I és que així ho veuen els mateixos participants, destacant aquest intercanvi de missatges entre companyies, que no sempre es troba en tots els festivals.

Paskany Gajardo, Ballet folklorico de Xile Bafochi: “Ens trobem en un festival que té un rerefons diferent, que s’encarrega de crear una interacció constant entre companyies folclòriques i les d’aquí”

Els tallers s’organitzen de la següent manera: la companyia es presenta als infants i joves i mostren els passos dels seus balls, perquè després puguin practicar tots junts la dansa. És clau el paper dels guies, joves voluntaris que expliquen i tradueixen en tot moment el que s fa i procuren que l’activitat sigui dinàmica i divertida.

Des de la organització destaquen la importància d’endinsar des de ben petits els nens i nenes per tal que el futur de l’Ésdansa estigui garantit, i a través dels tallers infantils i l’espai de formació es pot fer possible.