La Plaça del Mig d’Olot es podrà utilitzar per Festes del Tura tot i el retard en el calendari inicial de l’obra

Les obres de la Plaça del Mig d’Olot continuen avançant tot i que amb retard respecte el previst. Els treballs van començar a l’abril i havien de durar tres mesos, però encara estan en marxa. L’alcalde d’Olot es compromet a què l’espai estigui operatiu per Festes del Tura.

L’obra ‘Plàcida’ de Joan Ferrés, que durant molts anys ha presidit la plaça del Mig ara l’observa des d’un lateral de l’espai. El canvi de lloc de l’escultura és una de les modificacions que pot detectar-se primer cop d’ull, però n’hi ha moltes d’altres.

Aquest transitat punt del centre de la ciutat viu des del mes d’abril un procés de renovació integral. El principal motiu per abordar una reforma després de 30 anys són els problemes d’humitats i filtracions que hi havia a la plaça, i que s’han sol·lucionat amb un procés d’impermeabilització.

Josep Mª Corominas, Alcalde d’Olot: “m’agrada molt com queda la plaça del mig. Crec que haurem solucionat definitivament el problema pel qual amb els veïns va començar tot aquesta problema. Els veïns tenien humitats, tenien degoter, havien de fer reparacions. Han col·laborat econòmicament . crec que haurem solucionat el tema finalment”.

 

A hores d’ara ja es pot apreciar el rentat de cara global que s’està fent a l’espai, que vol atraure més activitat social. S’ha anivellat la plaça per eliminar les barreres arquitectòniques i ja s’ha delimitat la zona d’arbres.

El mal temps ha provocat que els treballs a la Plaça del Mig, que havíen d’acabar al juliol, encara estiguin marxa. Durant més de tres mesos les obres han suposat un canvi en la mobilitat dels olotins que es desplacen pel centre, així com en els accessos als comerços de la zona. L’alcalde d’Olot confirma que per Festes del Tura es podrà utilitzar encara que no estigui del tot enllestida.

Josep Mª Corominas, Alcalde d’Olot: “pels terminis sempre anem patint. Jo vull garantir que per les festes del tura tindrem l’espai  a disposició dels veïns. Sempre pot quedar alguna cosa per acabar.

Es preveu que la plaça funcioni com a espai CaricaTura durant les festes, i aculli diverses activitats destinades al públic infantil. D’altra banda, segons el consistori, properament es podria reobrir el restaurant.

x