La Travessia Tossols Basil, del Club Natació Olot, compleix 65 anys incorporant novetats en la seva organització

Arriba una de les proves mítiques de la natació garrotxina: la Tossols Basil del Club Natació Olot, que compleix 65 anys. Des de l’entitat es vol batre el rècord de participació, situat als 160 inscrits. Així, el riu Fluvià es tornarà a omplir de persones que volen rememorar els orígens de la natació a la comarca.

Aquest cap de setmana es celebra la 65ª edició de la tradicional Travessia Tossols Basil que com cada any es disputa al riu Fluvià. Un any més des del Club Natació Olot s’ha apostat per la millora amb la voluntat de seguir tenint la prova com a referència arreu del territori.

Per això com a principals novetats s’han reestructurat les sortides i les categories participants. També i Com en les edicions predecessores va tenir bons resultats, enguany totes les proves serán cronometrades digitalment  amb la utilització de xips braçalet.

La travessia doncs s’estructurarà només en 4 sortides per agilitzar-ne la realització i la participació

Gemma Soy Presidenta CN Olot: “La gent que ve a veure-la com la gent que la neda, vol una espectacularitat.  Per això em reduït les sortides, hem concentrat  diverses categories amb menys sortides per tal que l’espectacle sigui el típic d’una travessia”.

La travessia  és realitza en aigües del Riu Fluvià,  una característica que la fa única gairebé en Tot Catalunya

Gemma Soy Presidenta CN Olot: “La nostra característica principal, és que és la única cursa que es fa en un riu. Normalment la resta es fan en pantans o llacs”.

La diada aspira a batre un nou record de participació enguany amb un objectiu que ronda els 160 participants.

Gemma Soy, Presidenta CN Olot. “El nostre objectiu és passar dels 150 inscrits amb l’objectiu de tenir un riu i una llera del riu nets,  ser una cursa en xip i ens proposem també en un termini curt d’arribar als 250 nedadors inscrits, una xifra que anys enrere ja havíem tingut”.

La jornada arrencarà amb una xocolatada popular i el lliurament de dorsals i acabarà amb la ja també tradicional caça de sindries i ànecs de fira