Castellfollit de la Roca rebatejarà el seu centre cívic municipal com a ‘Centre Cívic 1 d’octubre de 2017’

Els pobles de la Garrotxa segueixen dedicant espais dels seus municipis per homenatjar el referèndum que es va celebrar el passat 1 d’octubre. A Castellfollit de la Roca han decidit que el Centre Cívic municipal incorpori la data al seu títol, com a ‘Centre Cívic 1 d’octubre’, un any després de la jornada.

A Castellfollit de la Roca van votar 493 persones el passat 1 d’octubre, en el referèndum sobre la independència de Catalunya. Es tracta de gairebé el 69% del cens, i d’aquests el Sí es va imposar amb 472 vots. Però el més destacat de la jornada va ser la unió que es va viure entre la gran majoria de veïns, per tal de defensar el punt de votació, i la voluntat de viure la consulta com un acte de decisió col·lectiva. Ara, un any després, l’Ajuntament ha acordat per unanimitat i per iniciativa dels seus dos grups municipals rebatejar l’espai de votació com a ‘Centre Cívic 1 d’octubre’.

Miquel Reverter, alcalde de Castellfollit de la Roca: “És per recordar per a la història de Castellfollit que aquell dia el poble es va posar a defensar a altes hores de la matinada el seu centre per anar a votar.”

El proper 1 d’octubre, així, el municipi programarà diferents actes on destacarà aquest canvi del nom del Centre Cívic municipal.

 

x