El jutge envia a la presó sense fiança el jove d’Olot investigat per abusos sexuals a almenys cinc menors

El jutjat d’Olot ha enviat a presó sense fiança el jove de 20 anys i veí d’Olot acusat d’un delicte d’abusos sexuals amb penetració, exhibicionisme i un delicte contra la salut pública. Se l’acusa d’abusos sexuals a cinc nenes d’entre 13 i 15 anys.

El jutjat d’instrucció número 1 d’Olot ha dictat presó sense fiança pel jove de 20 anys detingut aquest dimecres acusat d’abusos sexuals a almenys cinc noies menors de 16 anys a la capital garrotxina.

El jove, un conegut raper d’Olot de 20 anys, va ser detingut després que la família d’una noia presentés una denúncia als Mossos d’Esquadra per suposats abusos sexuals. Segons ha pogut saber Olot Televisió, l’acusat i la víctima es coneixien i mantindrien una relació sentimental no aprovada pel pare de la noia.

A partir de la declaració de la jove, els Mossos d’Esquadra van iniciar una investigació que conclou que el detingut, acusat també d’un delicte d’abusos sexuals amb penetració, exhibicionisme i un delicte contra la salut pública, hauria tingut relacions sexuals amb més menors de 16 anys.

El govern del PP va modificar el codi penal elevant dels 13 als 16 anys l’edat de consentiment sexual a Espanya. Això vol dir que si un adult té relacions sexuals amb un noi o noia que encara no hagi complert els 16 anys, encara que aquestes siguin consentides, l’adult pot ser condemnat per abusos a una pena d’entre 2 i 6 anys de presó. Ara bé, segons el codi penal, si l’autor és una persona pròxima a la víctima per edat o grau de desenvolupament o maduresa.

El jutge ha considerat que el noi podria ser culpable de les acusacions i l’ha enviat al centre penitenciari del Puig de les Basses, a Figueres. A més, creu que podria haver-hi risc de fuga, perquè té família a Equador.

Aquest matí, mentre declaraven totes les parts, un grup de persones de l’entorn del detingut i de les presumptes víctimes es concentrava a les portes del Jutjat d’Olot amb pancartes de suport al raper.

Eloi Velazco, amic del detingut: “Ens hem reunit tots els amics per “apoyar-lo”. El coneixem realment i pot haver estat amb menors, però de mútua part”

 Olot Televisió ha parlat amb la mare d’una de les noies que havia mantingut relacions amb el jove detingut.

Nicoleta Nencite, mare d’una de les noies: “Els Mossos li van fer preguntes a la nena i la meva filla va explicar que s’havia ‘liat’ amb ell [l’acusat] i jo em vaig ‘derrumbar’. Vaig tornar a entrar i ens van dir que passava de declarant a víctima. Això no ho considero una violació perquè ella hi estava d’acord. Ara bé, els hagués escanyat als dos”.

 L’advocat de l’acusat ha anunciat que recorrerà la decisió del jutge.

x