El festival Ésdansa mostra la dansa i la música dels nòmades de Mongòlia amb visites fins a l’interior d’una iurta tradicional

A més de la dansa de les mil mans d’Indonèsia, entre els balls convidats al festival Ésdansa de les Preses es troba un altre Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat: la dansa dels nòmades de Mongòlia. Es mostra aquests dies en una iurta, una tenda tradicional, en els paratges del Corb.

Grups reduïts viuen aquests dies una experiència única, la d’endinsar-se en la cultura dels nòmades de Mongòlia entrant dins una iurta, tenda tradicional considerada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, juntament amb la dansa Biyelgee, el cant diatònic i el violí de dues cordes. La visita a la iurta és un tipus d’activitat envoltant en què l’organització vol seguir aprofundint en properes edicions, amb la voluntat de submergir el públic dins la tradició de les cultures convidades.

x