Mieres convida als nens a jugar a jocs tradicionals en el marc de la seva Festa Major

Les festes majors son la tradició més arrelada a l’estiu. I la gran participació en tot tipus d’actes ho avalen. Un dels casos ha estat el Municipi garrotxí de Mieres que aquest cap de setmana celebrava la festa major que s’allarga fins aquest dilluns.

Un dels actes més senyalats és el playback que es celebra a la Plaça major, enguany amb la seva 3ª edició.

Un dels actes més esperats per als més petits ha estat la tarda de jocs populars amb farcells i el taller de Kapla. Nenes i nenes acompanyats de pares i mares, avis i de tota la família han gaudit fent  autèntiques obres d’art amb peces de fusta tradicional o jugant a jocs que semblen d’èpoques passades però que demostren que continuen ben vius.

El poble de Mieres també ha estat decorat per a l’ocasió. El club del casal de la gent gran del poble hi ha dedicat mesos a elaborar els racons decorats. Autèntiques meravelles fetes a ma i amb el cor.

La festa major també ha estat l’excusa per reobrir l’església de Romeria, ara ja gairebé tancada, per poder-hi veure l’exposició de fotografies del poble.

La donació d’una casa particular al municipi, per part d’un matrimoni escocès que ha residit a temporades al poble durant més de 30 anys ha estat l’ocasió per poder veure l’habitatge per dins i preparar el procés participatiu que tindrà lloc aquesta tardor per decidir quins actes s’hi faran.

El concurs d’all i oli també ha format part dels actes de la festa major d’aquest municipi juntament amb el mercat de productes locals i d’artesania.

x