L’Ésdansa de les Preses bat el seu propi rècord d’assistència amb 11.000 espectadors

Ahir al vespre es va posar punt i final a la 36a edició de l’Ésdansa. Enguany el festival ha batut rècord d’espectadors, amb 11.000 persones. Pel que fa a les entrades de pagament s’ha superat el 98% d’ocupació, un percentatge al que fins ara mai s’havia assolit.

Després de dos anys seguits amb més de 10.000 espectadors, aquest 2018 Ésdansa ha superat aquesta xifra arribant a 11.000 persones. A més d’aquest rècord, la 36ena edició del Festival de la Dansa d’Arrel Tradicional de Les Preses també ha superat en 98% d’ocupació en els espectacles de pagament exhaurint les entrades en l’exhibició ‘Danses del món’ de dissabte al vespre i les funcions ‘Dins al Ger’ on els tiquets s’havien exhaurit dies abans d’iniciar els 10 passis.

Jordi Fosas, director Ésdansa: “Molt contents del públic. Hem superat per primera vegada els 11.000 espectadors que han visitat aquesta setmana l’Ésdansa. Més enllà de les xifres vol dir que hi ha més persones que venen, que ballen dansa d’arrel tradicional que és el objectiu pel que fem aquest festival per tant això ens dona molta satisfacció”

Aquest 2018 l’Ésdansa apostava per el diàleg entre la música i la dansa i les noves propostes experiència on es podien conèixer dues danses Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. En ambdós casos la rebuda del públic ha superat les expectatives de l’organització. Els tres espectacles de diàleg entre línia i dansa van fer plens gairebé absoluts i en el cas de Sa Mateixa de Joana Gomila i Lali Ayguadé es va haver d’ampliar l’aforament. A la representació de la Dansa de les Mil Mans d’Indonèsia al Clot de l’Infern hi van anar un miler de persones i el Dins la Ger va sorprendre a unes 200 persones amb la tradició nòmada de Mongòlia, les danses Biyelgee.

Jordi Fosas, director Ésdansa: “Dèiem que volíem explicar al dansa d’arrel tradicional d’una manera diferent, en primera persona, que el públic ho visqués com una experiència i els dos exemple que hem tingut aquest any han tingut molt d’èxit de públic. Creiem que és una molt bona manera i tindrà continuïtat en futures edicions”

Enguany a l’Ésdansa hi ha participat una quinzena de companyies entre elles set grups internacionals, una d’elles, Senegal, afegida a darrera hora. Com sempre el festival va finalitzar aquest diumenge al vespre anunciant les dates de la propera edició, que es celebrarà del 19 al 25 d’agost del 2019.

x