Els treballs de la via verda que ha d’unir la Vall de Bianya amb el Ripollès no començaran fins al 2019

Els treballs a Via Verda que ha d’unir la Vall de Bianya amb el Ripollès no començaran fins al 2019. La previsió inicial era que les obres haguessin començat aquest estiu i la via estigués acabada abans de finals d’any. El President de la Diputació va explicar en una entrevista al programa La Finestra d’Olot Televisió el nou calendari previst.

La via verda que ha d’unir la Vall de Bianya amb el Ripollès per l’antiga Ruta del Ferro no estarà llesta fins l’any que ve. Tot i que la previsió inicial era que els treballs haguessin començat aquest estiu i la via fos utilitzable a partir de finals d’aquest mateix any, les obres encara no s’han adjudicat. És per això que el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer creu que no començaran fins al 2019.

Miquel Noguer, president Diputació de Girona: “El càlcul que tenim és setembre poder-ho aprovar en el plenari, d’aquí a final d’any fer la licitació i l’any que ve fer l’obra. En tot cas la gent ha d’estar tranquila que aquest és un projecte que s’executarà”

El tram de la via verda que uneix la Vall de Bianya amb la ruta del Ferro de Sant Joan les Abadesses forma part de la Via Verda que anirà de Girona al Ripollès. La meitat d’aquest projecte es finança des dels ajuntaments implicats i la Diputació de Girona i l’altre meitat amb fons europeus FEDER. El tram entre la Garrotxa i el Ripollès està valorat en dos cents mil euros i comprendrà uns 26 km, bona part dels quals es faran amb la recuperació d’antics ‘camins de missa’ ja existents.