L’Assemblea Nacional Catalana presenta la iniciativa ‘Sèrie Groga’ coincidint amb la 40a concentració dels dilluns a Olot

Aquest dilluns, i ja en van quaranta, desenes de persones s’han tornat a concentrar a les portes de l’Ajuntament d’Olot per demanar l’alliberament dels polítics empresonats i el retorn dels que es troben a l’estranger. La trobada setmanal, promoguda per les entitats sobiranistes, va servir també per presentar una nova iniciativa de l’ANC, les postals “Sèrie Groga”.

Aquest dilluns es van complir les 40 setmanes de protestes ininterrompudes a Olot per demanar la llibertat dels polítics i líders sobiranistes a la presó i a l’exili. Més d’un centenar de persones van tornar a trobar-se amb pancartes i cartells amb els seus retrats les portes de l’edifici consistorial de la ciutat.

Coincidint amb la trobada, l’Assemblea Nacional Catalana de la Garrotxa va presentar públicament les dues primeres postals de la col•lecció “Sèrie Groga”, obra de l’artista Duaita Prats. A la primera s’hi pot veure una interpretació de la pintura La Càrrega on apareix la faràndula olotina, i a l’altra una ensenya de la Garrotxa amb un llaç groc.

Duaita Prats, artista: “La finalitat general sempre és una però els camins són molts. Les podeu utilitzar per escriure als presos, col·leccionar-les o escriure als vostres amics i familiars”

Les postals ja es poden adquirir a un preu de 3 euros a la llibreria Drac d’Olot i cada dilluns després de la concentració.

Aquesta iniciativa de l’ANC no és l’única que utilitza l’art com a vehicle per a la reivindicació. Ahir els artistes Quim Domene i Servand Solanilla, dos dels participants a l’exposició ’55 urnes per la Llibertat’, van aprofitar l’ocasió per recordar que la mostra arriba aquest divendres a Perpinyà abans de fer parada a Barcelona el proper 1 d’octubre.

Com és habitual l’acte va comptar amb una actuació a càrrec de Músics per la Llibertat i va finalitzar amb un minut de silenci i el Cant dels Segadors.

Deixa un comentari