L’equip de govern d’Olot està obert a fer canvis al Pla d’Usos del Firal si arriba a un acord amb els veïns i les penyes

L’equip de govern d’Olot està disposat a modificar alguns punts de l’actual Pla d’Usos del Firal per obtenir un major consens amb els veïns i les penyes. Des d’abans de l’estiu manté reunions amb totes les parts i espera poder arribar a un punt d’acord abans d’acabar el mes de setembre.

Amb la reforma del Firal d’Olot es creen nous espais al passeig, com ara el ‘Firal Petit’, que suposen una oportunitat pel que fa a les activitats que s’hi poden portar a terme. Aquests canvis també obren la porta a modificar l’actual pla d’usos de l’espai, segons el qual, per exemple, no es pot cuinar al Firal i existeix una limitació horària per als esdeveniments que acull.

El 2015 el pla va aprovar-se per unanimitat tot i que una vintena d’entitats van presentar-hi al·legacions. El consistori es mostra ara obert a fer-hi modificacions, sempre i quan siguin acordades amb els veïns i les penyes.

Estanis Vayreda, Regidor Nucli Antic Olot: “Anem fent reunions i és una mica anar testejant si hi ha possibilitat d’arribar a un acord. Si no n’hi ha no tocarem res perquè hi ha un pla d’usos aprovat i l’Ajuntament no té voluntat d’imposar res”

La previsió és que a finals de setembre, un cop passades les Festes del Tura, estigui clar si es fan canvis o no. El document haurà d’obtenir també consens a nivell polític.