Una delegació de consellers d’energia de l’Índia visita la Garrotxa per consultar les seves mesures d’eficiència energètica

L’Espai Zero de Wattia segueix essent un exemple d’eficiència energètica, i per aquest motiu el centre va rebre ahir la visita dels consellers d’energia de dues regions de l’Índia. La intenció és poder conèixer noves formes de generació i aprofitament de l’energia, i aplicar-les al seu país.

La República de l’Índia intenta resoldre els problemes energètics derivats de la seva infraestructura, i per aquest motiu es centra en l’aplicació de les iniciatives que han de garantir l’accés a l’energia en els propers anys. Per aquest motiu, una delegació nombrosa del país visita aquests dies l’Espai Zero de Wattia, Bassols Energia i el District Heating & Cooling d’Olot, amb la intenció d’agafar idees i traslladar-les fins al país asiàtic. La comitiva estava formada pels consellers d’energia de Megalaya i Arunachal Pradesh, una regió situada en l’enclavament que formen Bhutan, Bangladesh i Birmània. També es van desplaçar alguns dels principals dirigents de les empreses públiques d’energia de l’Índia.

Pep Sala, director de Smartgrid.cat: “Tenen una doble necessitat: són companyies acostumades a subministrar energia a les grans ciutats, i es troben en una plena transformació del sistema elèctric, però també tenen nombroses zones rurals on han de dissenyar un nou sistema energètic perquè n n’hi haurà. Han vingut a conèixer el nostre cas per veure si ho apliquen allà”.

A l’Espai Zero, la delegació índia va poder veure de primera mà algunes de les iniciatives per fomentar l’autoconsum elèctric, a més de conèixer a Bassols el projecte Webatt Energia, per fer possible el mateix model a les cases particulars a partir de la instal·lació de plaques fotovoltaiques combinada amb equip d’acumulació intel·ligent d’electricitat generada per via solar.

 

 

x