Arriba l’agenda cultural de tardor d’Olot amb més de 150 activitats programades

Aquest dilluns s’han donat a conèixer les activitats culturals a Olot pels pròxims tres mesos. Les exposicions i activitats dedicades al pintor olotí Josep Berga i Boada, el teatre amb l’Èdip de Sòfocles amb Julio Manrique i el concert de comiat del grup garrotxí Greda Street Band en són algunes de les propostes més destacades.

La ciutat d’Olot es prepara per gaudir d’una tardor plena d’activitats culturals, que arrencaran coincidint amb l’inici de les Festes del Tura. La programació la conformen un centenar i mig d’activitats de teatre, exposicions i música entre d’altres.

En música destaca l’actuació de Chano Domínguez i Paolo Fresu, que ens portaran el més i millor del seu jazz mediterrani, en un dels pocs concerts que aquest duet oferirà a Catalunya.

Jordi Serrat, coordinador musical institut de cultura: “En Chano Dominguez i en Paolo Fresu, un concert de jazz amb dos mestres i amb un gust molt mediterrani. A més a més, el concert si no es veu a Olot, es podrà veure a Manresa i a enlloc més.”

El grup garrotxí Greda Street Band també serà un dels protagonistes, i és que el tretze d’octubre diran adéu als escenaris amb un concert  que portarà per nom “Som orgull rural”. El 27 d’octubre també visitarà Olot el cantant Joan Dausà.

Pel que fa als museus, el pintor Josep Berga i Boada serà l’eix vertebrador de diverses exposicions i activitats, i que es tancaran amb la presentació d’un estudi sobre l’autor fet per diversos especialistes. Berga i Boada també formarà part d’una novetat, el cicle Fridays al Museu, una proposta inèdita que pretén estimular intel·lectual i artísticament a més d’oferir continguts accessibles per a tothom, pensant sobretot  per a persones amb discapacitat.

Montserrat Mallol, directora Museu de la Garrotxa: “És un personatge, molt rebel, molt controvertit, colèric, enemistat amb molta gent, però estimat també per molta altra gent, precisament per com de modern era”.

Dins les arts escèniques destaca el teatre, com l’Èdip de Sòfocles amb Julio Manrique, a més d’un seguit d’obres compromeses socialment, com el ‘Rebota, rebota y en tu cara explota’, que parla sobre violència de gènere, o el ‘Metge de Lampedusa’, dins la mostra del petit Format i amb el tema dels refugiats de fons.

Tena Busquets, directora arts escèniques Olot Cultura: “’El Metge de Lampedusa’ es una història real d’un metge italià que es dedica a acollir la gent que arriba al Mediterrani, a Lampedusa…”

La presentació oficial de l’agenda, oberta al públic, es celebrarà aquest divendres a dos quarts de nou a l’arxiu.