El Besalú Medieval celebra el 20è aniversari amb més activitats i un cicle de conferències

Aquests treballs de millora de la C-66 també afectaran especialment als veïns de Besalú. La vila comtal es prepara per a la celebració aquest cap de setmana d’un dels esdeveniments més destacats del seu calendari: Besalú Medieval. Enguany es compleixen vint anys i s’incorporen diverses novetats, entre elles un cicle de conferències que ja ha començat.

Fa una colla d’anys que a Besalú es va posar en marxa una fira per difondre el passat medieval del municipi: El Besalú Medieval. Aquest va arrelar amb força i s’ha convertit en un dels esdeveniments més multitudinaris i esperats de la vila comtal garrotxina. Enguany se’n celebra la vintena edició un aniversari que s’ha preparat programant més actes que en les passades edicions.

Fina Surina, tinent d’alcalde de Besalú “20 anys ens fa molta il·lusió. Tenim un programa molt més dens i ampli del que era els altres anys precisament perquè són 20 anys. Aquesta és una de les dates que la gent de Besalú s’espera i es prepara”

A més d’augmentar el número d’activitats, en motiu d’aquest vintè aniversari també s’ha reforçat la divulgació del passat medieval de la vila amb un cicle de conferències que ja va començar el cap de setmana passat i que continuarà divendres i dissabte durant el Besalú Medieval.

Maria Fauró, tècnica de promoció econòmica Aj. Besalú “Hi ha una part històrica de Besalú que també ens agrada que la gent conegui i és el que hem intentat amb aquest seminari que parla de la vida i la mort a l’època medieval a Besalú. Intentem que la gent tingui una mica més de coneixement de les persones que van fer possible que avui Besalú sigui el que és”

A més del cicle de conferències aquest cap de setmana s’han programat més de 120 activitats, totes elles relacionades amb el món medieval. El gruix de les activitats començarà divendres al vespre amb l’entrega dels premis Pont de Plata i el Carrer dels Atrapats. Entre dissabte i diumenge no hi faltaran els números dels grups d’abanderats i percussió italians, les representacions teatrals, els espectacles infantils, les cercaviles ni les visites guiades entre molts altres.