La garrotxina Mila Duran (TRC Aresta) queda subcampiona de la nova categoria MCC de l’Ultra Trail del Montblanc

Mila Duran triomfa a la Ultra Trail del Mont Blanc, la competició d’atletisme de muntanya més popular del món. Fins el 2 de setembre es succeeixen cinc carreres individuals, i Duran va aconseguir ser segona a la cursa de 40 quilòmetres entre Martigny i Chamonix. A l’esdeveniment hi participen fins a nou representants de diversos equips garrotxins.

Hi corren més de 8.600 corredors, procedents de 87 països del món; consta de cinc carreres individuals, més una altra per equips i cada una d’elles més difícil que l’anterior…són algunes de les xifres de l’Ultra Trail del Mont Blanc, l’esdeveniment més popular del món en el camp de l’atletisme de muntanya. Fins el dos de setembre, Chamonix es converteix en l’epicentre de l’esport, on aquest 2018 hi corren almenys nou atletes sota colors de diversos equips garrotxins, i com a mínim un d’ells tornarà a la comarca havent pujat al podi: és Mila Duran, del TRC Aresta, segona classificada a la categoria MCC amb més de 250 participants femenines. Enguany s’estrenava aquest nou apartat de l’Ultra Trail del Montblanc, amb un recorregut de 40 quilòmetres i més de 2.300 metres de desnivell positius, un traçat que s’adapta a les característiques de Duran. Però aconseguir la plata va ser dur, perquè l’atleta va haver d’esprintar als últims 300 metres per superar la seva perseguidora. Al final, es va imposar per només nou segons de diferència, marcant un temps de 4 hores i 47 minuts. Duran està completant un 2018 magnífic: a la Garrotxa, va guanyar la cursa de 10 quilòmetres de la Cames de Ferro al Puigsacalm amb Núria Picas, i es va imposar a la distància llarga de la Romànic Extrem. A la mateixa prova en categoria masculina Albert Planas del Centre Excursionista Olot va ser el 137è. Pel que fa a les altres distàncies, l’atleta de l’Aresta Laura Boix corre aquest dimecres en TDS, les Traces dels Ducs de Savoia, de 121 quilòmetres i 6700 metres de desnivell, així com Jordi Vidal, del Pescallunes de Sant Feliu de Pallerols; el mateix dia però en la categoria YCC també competeix el jove Ramon Caballeria de l’Aresta i el Terra de Volcans. Lídia Escamilla, del mateix Terra de Volcans, farà dijous els 56 quilòmetres des d’Orsières. Per acabar, cal estar atents divendres a dos atletes més de l’Aresta i un del Club Natació Olot: Miquel Henderickx i Òscar Megias, que corren a la prova CCC de 100 quilòmetres entre Courmayer i Chamonix, i Jordi Casadellà que farà la prova reina: la Ultra Trail del Montblanc, amb 170 quilòmetres i més de 10.000 metres de desnivell positiu.

x