L’Alcalde de Sant Ferriol creu que els treballs de la C-66 són una solució temporal i manté que cal desdoblar-la

A la C-66, entre la Garrotxa i el Pla de l’Estany, ja han començat els treballs previs de les obres de millora que s’hi han de fer. Amb aquests es faran dues rotondes, en el tram garrotxí, a l’accés a Fares i a Besalú. Des del territori i l’Ajuntament de Sant Ferriol s’havia sol•licitat que es desdobles la via i per tant els treballs que ara comencen els consideren una solució provisional.Fa unes setmanes que a la C-66, en el tram que uneix la Garrotxa i el Pla de l’Estany, ja hi ha moviment. Han començat les tasques prèvies de neteja de vegetació de l’entorn de les obres de millora de la via.

Aquests van a càrrec del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i es centren en reforçar la separació entre sentits i millorar els accessos amb rotondes. Per a l’alcalde de Sant Ferriol Albert Fàbrega, els treballs són una solució temporal i considera que és necessari desdoblar tota la via, tal com s’havia demanat.

Albert Fàbrega, alcalde de Sant Ferriol: “Lo important és que la desdoblin i que des de Girona fins a Olot hi hagi dos carrils per banda i banda, però de moment crec que amb això jo crec que hi haurà una millora temporal”

El tram que es millora és de 5,4 quilòmetres i va de l’accés de la C-66 a Besalú, al terme municipal de Sant Ferriol, fins a Serinyà. En la part garrotxina es farà una rotonda i s’afegiran carrils d’alentiment i acceleració en l’accés al nucli de Fares, fent que la via tingui un total de quatre carrils. Amb aquests treballs d’ampliació caldrà anar amb compte amb les ruïnes d’un antic castell que es troben al marge de la carretera i de les que se’n farà un seguiment arqueològic. També s’intentarà afectar al mínim el safareig.

Albert Fàbrega, alcalde de Sant Ferriol: “Hi ha un safareig que a part que encara hi ha algun veí que hi va a rentar, s’hi recull l’aigua i la dirigeix a un horts de l’altre costat de carretera. Aqeust safareig, si s’afecta, s’haurà de reconstruir o mirar de que no es perdi. Tot això ja s’ha parlat amb carreteres i sembla ser que es mantindrà”

Pel que fa a l’accés a Besalú, es posarà zebrejat central i es farà una rotonda amb incorporacions de la C-66, la C-66z, la gravera i un camí extern. A la banda del Pla de l’Estany també es faran dues rotondes, en l’accés a Serinyà i a Banyoles. La previsió és que un cop finalitzin els treballs previs que ja s’estan fent, les obres comencin a l’hivern i tindran un termini d’execució de 15 mesos.