Impulsen una campanya contra les agressions sexistes i la LGTBIfòbia durant les Festes del Tura

A pocs dies de l’inici de les Festes del Tura, us volem parlar de les festes des d’un altre punt de vista, concretament sobre la campanya en contra de les agressions sexistes i la LGTBIfòbia. Dos serveis d’atenció a víctimes o possibles víctimes, a més de ventalls, cartells i tovallons amb missatges, intentaran fer possible que les festes només serveixin per divertir-se.

‘No és no’, aquest és el missatge que un any més es voldrà donar a tothom durant les Festes del Tura, especialment a les nits, on l’alcohol i les drogues poden propiciar situacions conflictives. Tot i que no hi ha constància d’agressions ni denúncies en edicions passades de les festes, l’objectiu és donar un pas més perquè no es normalitzin aquestes situacions.

Marta Teixidó, tècnica del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa: “Pensem que són un tipus de situacions que de vegades la gent jove si hi ha consum d’alcohol i drogues pel mig, ho normalitza. Llavors la idea es no normalitzar aquestes situacions, és a dir, la campanya la haguéssim fet hi igual hi hagin hagut denuncies o no n’hi hagin hagut.”

La campanya que es durà a terme per aquestes Festes del Tura es duran a terme des de dues vessants: d’una banda el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa oferirà dos serveis d’atenció a víctimes o possibles víctimes: el SIAD, servei d’informació i atenció a la dona; i el SAI, el servei d’atenció integral a la diversitat afectiva i de gènere. D’altra banda, un seguit d’objectes llançaran missatges per conscienciar i evitar conductes violents: un dels objectes seran uns ventalls, amb la gegantessa demanant aturar la LGTBIfòbia i les agressions sexistes. També hi haurà cartells, penjats en diversos espais de la ciutat, i fins i tot els tovallons de les barraques i d’alguns bars s’hi podran llegir missatges de sensibilització.

Per les festes d’aquest any no hi haurà instaurat cap Punt Lila d’informació i atenció per aquest tipus de situacions, però de cara a l’any vinent és possible que se n’hi posi un.

Marta Teixidó, tècnica del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa: “La idea és treballar-ho de cares a un proper d’any, perquè si que tenim clar que tot això ho havíem de fer paulatinament. L’any passat vam fer el treball intern, i aquest any comencem a fer la campanya més visual i ensenyant els serveis que oferim a  la ciutat. L’any que ve segur que continuarem treballant en el tema i llavors potser crearem un punt lila.”

Per a més informació, es pot accedir al portal web del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa.