Comença la primera fase del procés participatiu per definir els usos de Can Musquera a Mieres

Aquest cap de setmana, coincidint amb la Festa Major, va iniciar-se la primera fase pública del procés participatiu per definir els usos de Can Musquera, a Mieres. L’ajuntament va rebre recentment una donació insòlita. Un matrimoni gran d’origen escocès, que marxa del poble després de 30 anys, ha decidit cedir aquesta casa a tots els veïns, amb l’única condició que l’Ajuntament li doni un ús de caire cultural, educatiu o social.

Enric Domènech – Alcalde Mieres “Quan vam rebre aquesta donació, realment estem molt agraïts pel gest, vam pensar que la millor manera de decidir quins usos podia tenir la casa era fer-ho amb un procés participatiu “

Després de les jornades de portes obertes de dissabte i diumenge, s’inicia la segona fase del procés, la recollida de propostes, que es farà en dues trobades veïnals programades pels dies 20 i 27 d’octubre de sis a vuit del vespre.

Enric Domènech – Alcalde Mieres “Serà en aquestes trobades on es decidirà quins usos volem per a Can Musquera. La primera servirà per detectar les necessitats del poble i la segona definir quins usos volem per la casa”

Al mes de novembre es farà una validació tècnica de les idees, amb l’objectiu que a finals d’any el projecte ja estigui definit.

L’Ajuntament preveu una partida de 50 mil euros per aquest 2018 i 50 mil més per l’any que ve, però creu que serà necessari buscar altres recursos o subvencions per completar l’obra, a la qual posa dos condicionants: que qualsevol actuació es faci sota criteris de sostenibilitat i que es doni més d’un ús a l’edifici. Davant d’aquest fet excepcional, el consistori fa una crida als mierencs perquè es sumin a les trobades i així trobar de forma col·laborativa el millor ús per a l’espai.