Els Xerrics d’Olot necessiten refoçar la colla per a les Festes del Tura i animen a la gent a sumar-s’hi

La colla dels Xerrics d’Olot ultimen els detalls per a l’actuació de les Festes del Tura amb les seves dues perles: Els pilars caminats i els castells de 7. La colla però, es troba amb un inconvenient. Una de les  actuacions més esperades, el 4 de 7 amb agulla, penja d’un fil. Falta gent que vulgui ajudar en la pinya. De fet el grup actua al carrer en els assajos a la fresca. Es fan tots els divendres a 2/4 de 9 del vespre davant de l’Església de Sant Esteve per intentar incentivar el nombre de persones que s’hi vulguin sumar.

Una actuació a casa, per les festes del Tura on la colla ha apujat el llistó. Actuar a casa dóna tranquil·litat i comoditat a la colla, però que imposa nervis ja que no volen fallar a l’afició olotina.

Carme Masferrer, Cap de Colla dels Xerrics d’Olot: “ens agrada actuar a casa nostra. Hi ha la gent d’Olot. Estem còmodes per que no ens hem de desplaçar. Ens encanta fer-ho a la nostra plaça davant de Sant Esteve. Però si que hi han aquells nervis de no poder fallar. No pots fallar. Estàs a casa i ho has de donar-ho tot i més”.

Les persones interessades han de reunir una sèrie de qualitats per arribar a cobrir les diferents franges de les que es compon un castell.

Carme Masferrer, Cap de Colla dels Xerrics d’Olot: “els baixos que intentem que siguin baixos, els terços han de ser gent fortai que no siguin gaire alts per poder fer castells alts però que no ho siguin tant. I després en el pis de mainada, si són mainada petitona i àgil, t’asseguren el castell”.

Tot i que influeixen diversos factors com la meteorologia o l’ambient la seguretat està assegurada per a cada un dels membres de la colla. Les persones que vulguin respondre a la crida dels Xerrics, s’han de dirigir al local que està situat a l’avinguda Reis Catòlics nº 5 d’Olot o bé els divendres al vespre davant l’Església de Sant Esteve.

 

 

x