Olot obrirà quatre locals a l’entorn del carrer dels Sastres perquè els ocupin artesans i emprenedors amb un lloguer assequible

Olot té previst destinar 30.000 euros en l’adequació i el lloguer de quatre locals al voltant del carrer dels Sastres d’Olot, per posar-los a disposició d’emprenedors artesans a un preu assequible. El proper dijous 6 de setembre s’obrirà el procés de selecció per ocupar un d’aquests espais.

Amb el pas dels anys, el carrer dels Sastres d’Olot i el seu entorn han perdut força en el pes de l’economia de la ciutat, però l’Ajuntament espera revitalitzar la seva dinàmica amb una prova pilot: es tracta del Taller dels Sastres, una iniciativa que promou el lloguer de quatre locals en desús al voltant d’aquesta zona per tal d’obrir-los de nou al públic. Aquests espais es posaran a disposició d’emprenedors mitjançant un lloguer econòmic a meitat de preu, mitjançant un concurs públic i per un màxim de tres anys. La intenció és que els professionals que hi optin siguin d’un perfil cultural i artesà.

Estanis Vayreda, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Olot: “Quan ens plantegem quin tipus d’activitat hi volem, ens imaginem activitats vinculades amb l’artesania, la confecció, l’artesania o el gravat…sí que plantegem un condicionant: les activitats no han de ser només de venta, sinò que els creadors han de desenvolupat l’activitat al mateix espai”.

El projecte forma part del Pla Integral d’Accions de Millora del Nucli Antic, i neix amb la col·laboració de La Iera, una associació que vol incentivar el centre de la ciutat i crear treball en xarxa. Amb el Taller dels Sastres, l’entitat pretén crear un pol artístic, social i professional, aprofitant les mateixes possibilitats que ofereix el Barri Vell.

Carlota Rodríguez, membre de l’Associació La Iera: “A més a més hi ha l’Escola d’Art, el Núria…és una zona superpotent a nivell artístic i artesà, i per tant creiem que tenim punts perquè el projecte pugui tirar endavant”.

El termini per a presentar les sol·licituds serà del 6 al 27 de setembre, i l’Ajuntament espera que en un futur s’obri una segona fase que permeti ampliar el nombre de locals oberts al públic.