Una quarantena d’infants, joves i adults participen al casal d’estiu d’Integra

Dins les activitats de lleure a l’estiu a la comarca s’inclou el casal d’estiu d’Integra, format per una quarantena d’infants, joves i adults que gaudeixen de tota mena d’activitats durant els mesos de juliol i agost. Ahir vam anar a conèixer de més a prop quin és el seu dia a dia.

L’estiu és temps per divertir-se, viure experiències, gaudir del bon temps i créixer, amb aquest ànim des de finals de juny i fins a finals d’agost està en marxa el Casal d’estiu Integra d’Olot, que amb una quarantena de participant entre infants, joves i adults amb discapacitat intel·lectual i trastorns en el seu desenvolupament o en situació de risc.

Sandra Aguilera, coordinador Casal d’Estiu Integra: “Bé, l’objectiu principal és oferir un espai amb tots aquets nens, joves i adults puguin gaudir d’una activitat d’estiu, compartint amb un grup d’iguals, divertint-se i sobretot gaudir de totes les activitats que comporten aquesta època de l’any.”

El casal es divideix en quatre grups: el dels infants, amb nens de primer a sisè de primària, joves d’entre tretze i vint-i-cinc anys, un grup sobre rodes per a nens amb cadira de rodes i un grup per adults. Tot i així, des del casal es busca que els grups facin activitats conjuntes, per tal que puguin divertir-se junts i a la vegada es puguin ajudar els uns als altres. Entre les activitats més destacades destaquen les sortides a la platja, estanys i gorgues.

Sandra Aguilera, coordinadora casal d’estiu Integra: : “Fan varies activitats, cada grup ho fa atenent a les necessitats i preferències que tenen. Fem sortides vàries, per exemple els joves se’n van un cop cada setmana a fer caiac a la platja durant el mes de juliol, van als estanys, a les gorgues… això ho van decidint ells.”

Els més petits duen a terme activitats en funció d’un eix d’animació, concretament els països, de manera que les porta a conèixer la cuina o les danses en els diferents tallers que realitzen. D’altra banda, també es fan sessions de sonoteràpia i activitats amb cavalls, a més de teatre i tot el que acordin fer entre tots.

I per si no en tinguessin prou sempre els queda la piscina de què disposa el centre, una manera senzilla de gaudir de l’estiu, de la millor manera possible.

 

 

x