Olot redacta un avantprojecte per revertir la degradació del carrer de Sant Ferriol

Els veïns del carrer de Sant Ferriol d’Olot volen aturar la seva degradació: els últims anys, han proliferat solars i els cotxes no l’utilitzen com pertocaria. Ara l’Ajuntament s’ha compromès a tenir un esborrany de projecte de millora per la festa del barri, d’aquí a dues setmanes.

Olot està vivint els darrers mesos un procés de transformació d’alguns dels seus espais urbans com el Firal o la Plaça del Mig. Properament, un dels que podria canviar la seva fisonomia és el carrer de Sant Ferriol. Els veïns volen evitar la seva contínua degradació: els últims anys, aquesta via d’enllaç entre la plaça Clarà i el centre ha vist com han proliferat els solars i alguns dels seus habitatges es mostren deteriorats, especialment a la part baixa del carrer; a més, hi ha una complicada coexistència del trànsit rodat i els veïns.

Francesc Delforn, president de l’Associació de Veïns del barri de Sant Ferriol: “Els cotxes han acaparat el carrer i només el fan servir d’aparcament; tampoc hi ha una bona imatge per a la gent que hi vol emprendre. El carrer no és net i les persones no volen passar-hi. Hem d’intentar millorar-lo”.

L’Ajuntament d’Olot admet els problemes, i hauria escoltat les peticions de l’Associació de Veïns. Per aquest motiu, s’ha compromès a presentar un pla per revertir la situació.

Josep Gelis, regidor de Via Pública de l’Ajuntament d’Olot: “Ens varem comprometre a tenir un esborrany de projecte abans de la Festa del Barri de Sant Ferriol. Si l’acceptem, llavors hi haurem de posar calendari i pressupost, però sí que tenim la intenció de millorar el carrer”.

Un dels punts que treballaria l’Ajuntament seria la de donar el mateix tracte impositiu als solars buits respecte la resta de Nucli Antic. Després de presentar l’esborrany, el consistori i veïns volen asseure’s per consensuar els diferents apartats del projecte.