El Besalú Medieval es segueix superant a sí mateix en la vintena edició

Aquest passat cap de setmana s’ha celebrat, a Besalú, la 20ª edició del Besalú Mediaval. Desenes de milers de persones han pogut contemplar i practicar tot de tradicions pròpies de l’Edat Mitjana, en les més de 120 activitats que s’hi han pogut trobar durant els dies de fira.

Un any més la vila de Besalú ha fet un viatge en el temps per tornar a l’Època Medieval. Durant tot el cap de setmana desenes de milers de persones d’arreu han pogut participar en les més de 120 activitats, que pretenien donar a conèixer el passat històric i cultural d’aquest municipi.

 Fina Surina, primera tinent d’alcalde de Besalú: “Tenim un patrimoni i una història espectacular, gairebé única en el país. Besalú esta molt ben posicionada a nivell històric i cultural i d’això n’hem fet la nostra marca i bandera. El Besalú Medieval és molt més que el mercat i els especatacles.”

I és per això que aquest any s’han desenvolupat durant la fira visites guiades i conferències pels llocs més icònics d’aquest municipi garrotxí, per tal de difondre tot allò que va transcendir un dia en aquestes contrades.

Dos dels actes centrals del diumenge van ser la tradicional Justa del Comte Tallaferro, que commemorava els vint anys, i l’espectacle dels abanderats italians. També hi han hagut tallers d’oficis tradicionals, racons pels més petits i una zona on practicar tir amb arc, per tal de convertir-se, durant una estona, en un bon guerrer.

El Besalú Medieval no para de créixer any rere any, convertint-se en un referent a casa nostra. Ara només queda afinar de nou la punteria, i que la 21ª edició sigui igual d’exitosa com la d’aquest any.