La comarca de la Garrotxa creix en nombre de turistes però cau en pernoctacions

La comarca de la Garrotxa creix en nombre de turistes però cau en nombre de pernoctacions, segons les últimes dades de turisme garrotxa. Oferir uns productes i serveis de qualitat i desestacionalitzar són dos dels objectius per poder continuar creixent.

La Garrotxa rep més visitants tot i que n’hi ha menys que es queden adormir a la comarca. Aquesta és la conclusió de les últimes dades sobre turisme que ha extret Turisme Garrotxa. Després de calcular el nombre de visitants que han passat per les oficina de turisme de la comarca, s’ha apreciat com la Garrotxa ha rebut en l’últim període un 9% de visitants més que en les mateixes dates de l’any anterior. D’altra banda, però, ha caigut lleugerament el nombre de pernoctacions, als diferents allotjaments de la comarca, passant del 76% al 71%.

Eduard Llorà, president turisme garrotxa: “en el comput global el que si veiem és que la comarca segueix essent molt atractiva i cada vegada arriba més visitant, però el que també notem és una baixada de les pernoctacions agafant la dinàmica que també pateixen altres territoris de les comarques de Girona on també se n’ha notat una devallada respecte a l’any anterior.”

La qüestió econòmica o el canvi en la manera d’actuar del turista podrien ser algunes de les raons d’aquest fet, i és que l’estudi conclou que molts turistes han canviat el càmping per les cases rurals, un tipus d’allotjament turístic que encara no està prou desenvolupat a la comarca. Una altra de les raons és el tipus de turista que rep la comarca: un turista cada cop més exigent que demana productes i serveis de qualitat.

Eduard Llorà, president turisme Garrotxa: “pel que fa al turista que ha vingut creixem lleugerament amb el regional, de Catalunya, Ens ha caigut lleugerament el turista espanyol al voltant de l’1% i ha crescut el nombre de turistes internacionals lleugerament”.

Amb tot, l’objectiu és ara detectar els canvis d’entendre el turisme per part dels visitants i aconseguir que aquests es quedin a dormir més a la Garrotxa. D’altra banda, des de turisme Garrotxa es subratlla la importància de desestacionalitzar el turisme a la comarca, que segueix molt centrat a la tardor, quan la Fageda llueix més, i a la primavera, i és que el senderista segueix sent el perfil que més visita casa nostra.

Deixa un comentari