L’autor de la ‘Sobrecàrrega’ del setembre denuncia el PSC com a corresponsable de la repressió sobre l’independentisme

Olot va viure aquest dilluns l’enèsima concentració per demanar l’alliberament dels polítics catalans empresonats per l’1 d’octubre. Durant l’acte, es va presentar la sobrecàrrega del mes de setembre, una acció artística que aquest cop conté una denúncia política evident: l’artista Jaume Bach considera que el PSC és un dels responsables de la repressió sobre els independentistes.

La pluja que va caure a la tarda a Olot amenaçava en dissuadir l’assistència a la 41a concentració per reclamar la llibertat dels polítics presos a causa del referèndum de l’1 d’octubre, però ni les inclemències aturen la protesta. A més, molta gent es va aplegar davant l’Ajuntament per veure la nova ‘Sobrecàrrega’ a la façana del consistori, que aquest cop s’expressa de forma contundent contra el PSC. Jaume Bach és l’artista encarregat de la composició del setembre d’aquesta acció artística de denúncia de la situació política, i acusa directament als socialistes d’haver-se alineat sense remordiments amb el Partit Popular i Ciutadans.

Jaume Bach, artista: “El PSC havia estat en el seu moment un partit de talant democràtic, catalanista i antifranquista, i en canvi s’ha aliat amb partits franquistes, de tarannà democràtic dubtós i anticatalanista. Per tant és com si un dels nostres ens hagués traït. Els fets ho demostren”.

La ‘Sobrecàrrega’ es va presentar davant del centenar d’assistents, convocats per Òmnium i l’Assemblea Nacional Catalana. Les entitats van defensar posar llaços grocs a la via pública, però sense perdre de vista l’assoliment de la República. La concentració va finalitzar amb la interpretació del col•lectiu dels Músics per la Llibertat i el Cant dels Segadors; la propera manifestació serà davant l’Església de Sant Esteve d’Olot dilluns vinent, a un quart de vuit del vespre.

Deixa un comentari