Baixa el nombre d’abandonaments i animals perduts a la Garrotxa respecte la resta de la demarcació de Girona

A la comarca de la Garrotxa les xifres d’abandonaments d’animals és bastant més bona que a la resat de la demarcació de Girona. Segons l’associació Terra Viva i el Sigma, els serveis que fan mensualment des de la protectora volten els 40 i 50 serveis. Això si recorden que abandonar no és el mateix que perdut. Per això apel•len a xipar a tots els animals de companyia per poder-los retornar als seus amos en cas de pèrdua.

L’associació Terra viva dedicada a promoure l’adopció responsable, la identificació i l’esterilització dels animals de companyia i combatre l’abandonament treballa a diari per revertir unes xifres que tot i que a la comarca de la Garrotxa són bones cal remarcar-ne la conscienciació.
Terra Viva fa a la comarca entre 40 i 50 serveis mensualment però remarquen que cal diferenciar molt bé entre abandonats i animals perduts. Des del Consorci SIGMA d’Olot, recorden de la importància de xipar els animals sempre per poder ser retornats en cas de pèrdua de l’animal
Durant les èpoques d’estiu hi ha un augment de trucades de gossos perduts però que no necessàriament, remarquen des del SIGMA, son abandonats.
L’Associació treballa en xarxa amb els voluntaris. Una peça clau per al correcte desenvolupament de l’estada a les instal•lacions dels animals perduts o abandonats
Cases d’acollida, voluntaris o adopcions son ajudes molt necessàries per donar un cop de mà als animals que arriben a Terra Viva. Per revertir la tendència és molt important recordar que un animal quan arriba a casa ha de tenir un tracte correcte i estar al dia tant de vacunes i portar el xip. Ser molt conscients i responsables que cada un dels seus dies ens necessitaran i que sobretot no són cap joguina.

Somos una asociación sin ánimo de lucro creada con la finalidad de promover la adopción responsable, la identificación y la esterilización de los animales de compañía y combatir el abandono mediante la concienciación y la información al público.

x