El recorregut i les ‘food trucks’ principals novetats de la 8a marxa cicloturista 100% Tondo

Aquest dimarts es va presentar a Sant Joan les Fonts, la vuitena edició de la Marxa 100% Tondo, que es celebrarà el 22 i 23 de setembre, i en la que hi participaran corredors de la talla de Joaquim Rodríguez o Marc Soler. La marxa llarga presenta diverses novetats com el canvi de recorregut, que ha obligat a la organització a estar més preparats per garantir la seguretat.

Un any més Sant Joan les Fonts homenatjarà al ciclista Xavier Tondo, en una nova edició de la Marxa 100% Tondo. El dissabte 22 es celebrarà la cinquena cursa infantil Tondo Kids, puntuable per a la Copa Catalunya, en un recorregut de poc menys d’un quilòmetre pels carrers del municipi.

L’endemà, es disputarà la prova curta, de 68km i 980m de desnivell que no variarà respecte anys anteriors, començant i acabant a sant Joan tot anant cap a Banyoles i tornant per Santa Pau. La novetat serà en la prova llarga, de 144km  2.637m de desnivell, que enlloc d’anar a Vallter anirà fins a Sant Pau de Segúries passant per Oix i baixaran per la Vall del Bac, en un traçat tècnic que començarà i acabarà a Sant Joan les Fonts.

Joan Espona, alcalde de Sant Joan les Fonts: “Sabeu que no tothom arribava a la mateixa hora i llavors n’hi havia uns que pujaven, d’altres que baixaven… i això creava una mica de confusió. I el fet que comenci i acabi tot a Sant Joan penso que ha de ser un gran encert per aquesta edició de la 100% Tondo”.

I és que des de la organització es creu que aquest canvi pot ser positiu a l’hora d’atraure més participants, i per fer la marxa cicloturista més familiar.

Carles Torrent, director 100% Tondo: “Expliques una mica les aventures de la marxa, si tu m’has guanyat, si tu m’has atacat, que si jo pujava millor… això és el que és maco, i el que fa caliu de ciclisme al poble.”

Un altre aspecte a destacar del nou recorregut és la feina per garantir la seguretat que ha tingut la organització, sobretot a la zona de la Vall del Bac.

Carles Torrent, director 100% Tondo: “Per exemple, tema ambulància les haurem de col·locar millor. Una al mig, perquè és difícil avançar els ciclistes per aquella carretera…”

Joaquim’ el ‘Purito’ Rodriguez i el corredor del Movistar Team Marc Soler seran dos atractius de la prova. Per la prova llarga s’hi espera la presència del ciclista Joaquim ‘Purito’ Rodríguez i d’una de les estrelles del moment, el corredor català del Movistar Team Marc Soler, guanyador de la Paris Niça. Una altra de les novetats d’aquest any és que ja no es comptarà amb càtering, i s’ha optat per les food trucks. De moment la prova ja té 200 inscrits i s’espera a arribar al miler de participants, a més de comptar amb un centenar de voluntaris i les inscripcions estan obertes al web oficial de la prova.

 

x