Les noves barraques de Festes del Tura ja estan instal·lades

A dos dies per l’inici de les Festes del Tura ja està pràcticament enllestit el muntatge d’una de les novetats d’enguany, les barraques, que consten de diverses estructures de disseny als dos costats del passeig. L’altre protagonista de l’activitat al Firal serà l’escenari de 150 metres quadrats que ja s’ha començat a instal·lar al Firal Petit.

Encara estan cobertes amb plàstics però aquest matí ja podia apreciar-se clarament com seran les noves barraques de les Festes del Tura d’Olot. Els operaris treballen intensament en aquest punt de la ciutat perquè tot estigui a punt per l’estrena aquest divendres. Amb un cost de 60.000 euros, el nou disseny és una de les apostes del consistori per oferir un espai més ordenat.

Jordi Serrat, Director Festes del Tura: “Tenim una instal·lació elèctrica molt més ben feta, aigua corrent, un sistema de desaigua. Tot més polit, ordenat i correcte”

El nombre d’entitats amb barraca no ha variat respecte altres anys, però sí la distribució i la ubicació. N’hi ha vuit, que estan agrupades de dos en dos a banda i banda del passeig. Els seus membres s’hauran d’adaptar a un nou sistema.

Jordi Serrat, Director Festes del Tura: “la barraca en si és molt més gran però no es disposa del pati del darrera que donava molt d’espai. Obliga a les barraques a readaptar-se i a nosaltres a oferir un servei diferent. Per exemple, els proveïdors cada dia estaran portant i treient el gènere”

A les obres del Firal Petit s’hi suma la instal·lació de l’escenari de gran format, un altre dels protagonistes d’aquesta Festa Major.

Jordi Serrat, Director Festes del Tura:  “Estem parlant de 150 metres d’escenari a una alçada de prop de 10 metres d’alçada a la coberta. Abarca el Firal Petit i a nivell de so tota la zona de barraques”

Es calcula que només al Firal Petit hi ha un aforament d’entre set i vuit mil persones, a les quals cal sumar totes les que podran seguir els concerts des d’altres punts del passeig o les barraques. Davant d’unes festes que es preveuen més multitudinàries que d’altres anys, l’Ajuntament ha apostat per instal·lar un sistema que permetrà comptar el nombre de persones i els seus moviments a partir dels telèfons mòbils.

Josep Maria Coma, Regidor Festes Aj. Olot:  “Hi haurà una antena al Firal i una altra a la plaça Major que ajudaran a comptar a través de la senyal del mòbil els assistents en els diferents actes i a partir d’aquí es pot treure més informació, com ara el moviment de la gent”

Des de la regidoria de festes es fa una crida a gaudir de les festes amb civisme perquè totes les activitats puguin portar-se a terme sense incidents.

Deixa un comentari