Més visitants però menys ocupació a Olot durant el mes d’agost

L’àrea de promoció i turisme de l’ajuntament d’Olot ha donat dades sobre l’afluència de visitants a la ciutat d’Olot durant el mes d’agost. Unes 5.500 persones s’han apropat a les oficines de turisme, el que suposa un augment de visitants. Tot i així, la ocupació ha baixat respecte l’any passat.

Acabat el mes d’agost, és moment per fer balanç turístic, i saber quina ha estat la rebuda que ha tingut la capital garrotxina quant a visitants i quant a ocupació.

Segons les dades, aquest agost van passar per les oficines de turisme gairebé 5.500 persones, el que suposa un augment del de visitant del 3% respecte les dades del mateix mes de l’any passat.

Estanis Vayreda, regidor de promoció, comerç i turisme aj Olot 0.09-0.35 “La veritat és que ha anat bé. Tenim unes dades d’unes 5.500 persones ateses a les oficines de turisme. I, a més a més, un percentatge d’ocupació del 70%. Així doncs unes dades molt positives.”

Igual que en la resta de la comarca i altres destinacions de les comarques gironines, la ciutat d’Olot ha patit una lleugera davallada pel que fa pernoctacions, perdent un 3,5% d’ocupació respecte l’any passat. Tot i així, la valoració que es fa des del consistori olotí és positiva i s’espera recuperar el terreny perdut en els mesos que resten per acabar l’any, i superar així un 2017 de record.

Estanis Vayreda, regidor de promoció, comerç i turisme aj Olot 2.04-2.36  “Parlant amb el sector estem convençuts que d’aquí a finals d’any les dades milloraran. Segurament la petita disminució que hi ha hagut durant l’estiu serem capaços de remuntar-la perquè la Garrotxa i Olot és una destinació molt atractiva de cara a la tardor, mesos d’octubre, novembre, desembre, amb tot el tema de natura, turisme actiu, amb els esdeveniments que hi ha previstos,des de la Fira Orígens, la Fira de Sant lluc, el Festival Veus, Lluèrnia…”

La primera quinzena d’agost, amb el pic de la Mare de Déu d’agost, han estat els dies amb més afluència de visitants. Pel que fa al tipus de visitants, ha augmentat el nombre de turistes nacionals i estrangers, però ha baixat el nombre de turistes d’arreu de l’estat. Des de l’àrea de promoció i turisme s’està treballant, també, en la desastacionalització,oferint activitats culturals i ofertes especifiques durant tot l’any. Actualment la mitjana d’ocupació anual a la ciutat d’Olot es situa en el 55%.

x