Tortellà reclama a la Generalitat el traspàs d’usos de la llar d’infants

Tortellà demana a la Generalitat que traspassi per escrit els usos de la seva llar d’infants al municipi. És l’últim requisit que falta per tal de poder obrir l’edifici, que voldria treure a licitació el proper mes d’octubre com a centre de suport familiar, una fórmula que conté el servei de llar per a infants combinat amb altres usos.

Fa set anys que es va construir l’edifici de la llar d’infants de Tortellà, però tret dels casals d’estiu que ha acollit, mai s’ha fet servir tal i com es va preveure. El principal obstacle és la viabilitat d’una llar d’infants pública, després que la Generalitat retirés les ajudes per alumne que es donaven abans de la crisi. Per revertir el problema, l’Ajuntament ja va anunciar que treballa per obrir l’edifici com a centre de suport familiar amb servei de llar d’infants i d’espai de lleure per a altres nens. Però tot i aconseguir registrar la propietat, l’ús segueix pertanyent a la Generalitat, i al consistori li manca una cessió per escrit del govern per tal de poder-la obrir sense impediments. L’Ajuntament de Tortellà reclama que s’acceleri aquest tràmit, perquè ja té un acord de paraula però li manca que es faci oficial per garantir que no es reclamin les subvencions donades al seu moment per la Generalitat.

Rafel Domínguez, Alcalde de Tortellà: “Les Paraules són paraules. Nosaltres volem documents i documents amb firma per què hi ha gent interessada en tirar endavant un projecte amb aquest espai. Necessitem que hi hagi un document a on es digui que a partir del dia X serà nostre”.

Tant bon punt l’ús sigui de Tortellà, el servei es posaria a licitació. La intenció del consistori és que aquest darrer pas sigui una realitat el proper mes d’octubre, i es pugui obrir el centre a mig curs escolar.

Rafel Domínguez, Alcalde de Tortellà: “Ja n’hi ha prou. Han passat 7 anys des de que es va construir. O sigui ja és hora que es posi en marxa. Jo crec que la Generalitat ha de ser conscient que s’ha fet una inversió i un esforç. Que tenim un edifici que només el fem servir per a casal d’estiu i s’ha de donar una sortida”.

El Centre de Suport Familiar de Tortellà podria optar a donar servei a uns quinze infants en la seva modalitat de llar d’infants, a banda dels altres usos que pugui oferir l’equipament.

 

x