La campanya ‘No és no. I tot el que no sigui sí és no’ es posarà en marxa demà coincidint amb l’inici de les Festes del tura

Els diferents col·lectius, entitats, partits polítics i sindicats que conformen Garrotxa Feminista presentaran aquest divendres la campanya ‘No és no. Qualsevol cosa que no sigui sí és no’, que pretén acabar amb les actituds sexistes durant les festes. Per fer-ho vendran uns sarrons que pretenen donar visibilitat i conscienciar.

Garrotxa Feminista presentarà aquest divendres a les deu del vespre a la plaça Cinema Colon d’Olot la campanya ‘No és No. Qualsevol cosa que no sigui sí és no’, basat en un manifest fet per diverses entitats per lluitar contra les actituds sexistes que té com a objectiu conscienciar i evitar que es normalitzin aquest tipus de situacions, aprofitant que comencen les Festes del Tura.

Patricia Oliva, representant taula de Gènere: “És donar força, és donar visibilitat, és donar a conèixer totes aquelles actituds que són sexistes i que tenim normalitzades i no haurien de ser normalitzades, i que gairebé són les més greus…”

Un element distintiu durant les festes del tura seran uns sarrons de diferents colors amb el lema de la campanya, i que es venen per cinc euros a la Canadenca, al Núria o a la barraca de Dalla Feminista entre d’altres. Els diners aconseguits es destinaran a futures accions i possibles campanyes.

D’altra banda la campanya ha de servir perquè l’administració s’impliqui més en aquesta lluita.

 Patricia Oliva, representant Taula de Gènere:”Crec que des de l’administració s’haurien d’implicar més el tema d’acompanyament a totes les persones que pateixin abusos o agressions sexistes, com s’està fent a altres llocs de Catalunya amb els punts liles, on hi ha gent formada que pot acompanyar perfectament a les persones.”

Les entitats que promouen aquesta campanya són Dalla Feminista, Ateneu Popular la Mala Petja, Alliberem-nos, UCFR, La Greda, CNT, Resilience Earth, Núria Social, Taula de Gènere, la CUP Olot, Cacau pastisseria i Talcomson. Segons membres del col·lectiu feminista ha estat fàcil posar-se d’acord en la redacció del manifest i estan oberts a que altres entitats o partits polítics sempre i quan comparteixin el missatge.

 Joel Solé, representant Alliberem-nos: “El manifest que hem signat les entitats, està a obert a qualsevol entitat, col·lectiu o partit polític, Sempre i quan comparteixi el missatge.”

La campanya ‘No és No’ de Garrotxa Feminista anirà en paral·lel a la campanya dels ventalls, tovallons i cartells que es fa des del Consorci i l’ajuntament.